Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Λέσβου

asthenoforo.medium.jpg

Την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Λέσβου με προσωπικό και οχήματα ζητούν οι εργαζόμενοι σε αυτό. Όπως επισημαίνουν, οι μεγάλες ροές μεταναστών και προσφύγων αλλά και οι ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας έχουν ως αποτέλεσμα μια κρίσιμη δομή υγείας όπως το ΕΚΑΒ να υπολειτουργεί και να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Το ΕΚΑΒ Λέσβου διαχειρίζεται πλέον περισσότερα από 700 περιστατικά το μήνα. Όταν ο αντίστοιχος αριθμός πέρυσι ήταν 250 περιστατικά. Την ίδια ώρα όπως λένε οι εργαζόμενοι δεν υπάρχει καμία ενίσχυση σε προσωπικό και σε οχήματα.

«Εξυπηρετούμε ένα νησί με μεγάλες αποστάσεις και πάρα πολλές ελλείψεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα ασθενοφόρο από τη Μυτιλήνη πρέπει να πάει στο Μόλυβο ή και σε ακόμα πιο απομακρυσμένες περιοχές και να επιστρέψει. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αναλάβει και τη μεταφορά από το νοσοκομείο και όλα αυτά με τις ελλείψεις στα Κέντρα Υγείας του νησιού διαρκώς να μεγαλώνουν. Τους τελευταίους μήνες τα περιστατικά διπλασιάστηκαν λόγω της προσφυγικής ροής. Ο αριθμός των προσφύγων είναι τεράστιος και είναι ένας πληθυσμός που φτάνει στο νησί εξαθλιωμένος και με ανάγκη ιατρικής φροντίδας σε μεγάλο ποσοστό» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αιγαίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Λέσβου Κώστας Σορόκος. Κι κατέληξε: «Δυστυχώς η αδυναμία του ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί σε κάποιο περιστατικό σημαίνει ότι κάποια ζωή θα κινδυνεύσει. Μέχρι στιγμής οι συνάδελφοι έχουν καταβάλλει ηρωικές προσπάθειες και δεν έχει συμβεί κάτι. Τα οχήματα όμως είναι παλιά και με εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και τα όρια αντοχής των συναδέλφων εξαντλούνται. Ζητάμε να ενισχυθούμε κι εμείς, όπως συνέβη και στην περίπτωση της αστυνομίας και του λιμενικού».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons