Ασφαλισμένοι στο Βόλο πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα

room.jpg

Ξέμειναν από υλικά ιατρεία και εργαστήρια του ΠΕΔΥ στο Βόλο. Άνθρωποι που χρειάστηκαν για παράδειγμα εξαγωγή δοντιού αναγκάστηκαν να αγοράσουν από την τσέπη τους το ενέσιμο φάρμακο διότι δεν υπήρχε στο ιατρείο, ενώ σε άλλη περίπτωση γονείς αγόρασαν μόνοι τους τα ειδικά υλικά για να τοποθετηθούν στην οδοντοστοιχία του μικρού τους παιδιού.

Σε μία τρίτη περίπτωση, σύμφωνα με το taxydromos.gr ,  στο φυσικοθεραπευτήριο στη Νέα Ιωνία οι νοσηλευτές αναζητούσαν εναγωνίως μπροστά σε ασφαλισμένο τα ειδικά σφουγγαράκια που αποτελούν εξοπλισμό των μηχανημάτων και τα οποία φυσικά δεν υπήρχαν προκειμένου να συνεχίσουν την παροχή υπηρεσιών προς τους ασθενείς απρόσκοπτα.

Οι παραπάνω μαρτυρίες ασφαλισμένων προς τον  αποτελούν μόνο την «κορυφή» του παγόβουνου, καθώς σύμφωνα με ασφαλισμένους, γιατρούς αλλά και υπαλλήλους του ΠΕΔΥ, μέρα με τη μέρα με τις ελλείψεις σε υλικά γίνεται ολοένα και πιο τραγική, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την παροχή υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους.

«Φέρτε ενέσεις για να βγάλετε δόντι»…

Ασφαλισμένοι που επικοινώνησαν με το ΠΕΔΥ για να κλείσουν ραντεβού για εξαγωγή δοντιού ενημερώθηκαν από το Βόλο ότι δεν υπάρχουν ενέσιμα φάρμακα και έτσι αναγκάστηκαν προκειμένου να γίνει η εξαγωγή και για να μην απευθυνθούν σε ιδιώτη γιατρό, να πληρώσουν από την τσέπη τους το ενέσιμο φάρμακο που είναι απαραίτητο.

Σε αλλόφρονα κατάσταση πριν από λίγες μέρες ασφαλισμένος στη Νέα Ιωνία, τα έβαλε με θεούς και δαίμονες μόλις ενημερώθηκε ότι τελείωσαν τα «σφουγγαράκια» και δεν μπορούσε να γίνει η φυσικοθεραπεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο ζήτημα της προμήθειας υλικών το ΠΕΔΥ Βόλου αγκομαχά καθώς οι διαγωνισμοί γίνονται σε κεντρικό επίπεδο και μετά ακολουθεί ο εφοδιασμός των παραρτημάτων του ΠΕΔΥ στην περιφέρεια. Πολλά ωστόσο εξαρτώνται και από την πίεση που ασκείται αλλά και από το πόσο εγκαίρως γίνονται οι παραγγελίες ανάλογα με τις ελλείψεις που καταγράφονται και οι οποίες έχουν άμεση σχέση με τη ζήτηση που υπάρχει κάθε μήνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις έντονες διαμαρτυρίες ασφαλισμένων αποδέκτες γίνονται οι γιατροί που απασχολούνται στο Ορθοδοντικό Τμήμα και οι οποίοι είναι αλήθεια ότι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους ενδιαφερόμενους, όμως η έλλειψη υλικών μοιραία οδηγεί σε μεγάλες καθυστερήσεις, εκνευρισμό αλλά και απογοήτευση όσους βρίσκονται στη λίστα αναμονής. Υπάρχει βέβαια και η κατηγορία ασφαλισμένων που πληρώνουν από την τσέπη τους προκειμένου να μην υποστούν την ταλαιπωρία της αναμονής.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons