Τι γίνεται με το σεξ μετά το έμφραγμα;

them4-735x459.jpg

Είναι μια δραματική σκηνή που όλα τα ζευγάρια φοβούνται και ελπίζουν ποτέ να μη το ζήσουν: οι δύο σύντροφοι έρχονται …λίγο πιο κοντά, όταν, ξαφνικά η καρδιά του άντρα δεν μπορεί να αντέξει την «συγκίνηση» και σπεύδουν στο νοσοκομείο. Μήπως όμως το σεξ είναι αθώο και δεν μπορεί τελικά να προκαλέσει καρδιακό επεισόδιο και μάλιστα σε ανθρώπους έχουν υποστεί ήδη έμφραγμα κατά το παρελθόν; Αυτό υποστηρίζουν Γερμανοί επιστήμονες και ενθαρρύνουν μάλιστα τους ασθενείς να μην εγκαταλείπουν το άθλημα!

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of the American College of Cardiology», ομάδα του Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Ιατρικής Βιομετρίας του Πανεπιστημίου του Ουλμ, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντίντριχ Ροτενμπάσερ, μελέτησε στοιχεία που αφορούσαν σε 536 ασθενείς, ηλικίας 30 έως 70 ετών, που είχαν υποστεί έμφραγμα. Η ερευνητική ομάδα κατέγραψε κάθε φυσική δραστηριότητα που έκαναν καθώς και την συσχέτιση που αυτή είχε με το πρώτο έμφραγμα και με τυχόν νέα καρδιαγγειακά προβλήματα την επόμενη 10ετία.

Οι ασθενείς συμπλήρωσαν μάλιστα ερωτηματολόγια που αφορούσαν στην ερωτική τους ζωή και με βάση τα όσα δήλωσαν, τους μήνες που είχαν ακολουθήσει μετά το έμφραγμα, το 15% δεν είχε κάνει καθόλου σεξ, το 5% είχε κάνει σεξ λιγότερο από μια φορά το μήνα, το 25% μια φορά την εβδομάδα και το 55% έκανε σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Μετά από τον έλεγχο και για άλλους παράγοντες (όπως η ηλικία, το κάπνισμα, το φύλο και την εκπαίδευση), οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η σεξουαλική δραστηριότητα απαιτούσε περίπου την ίδια ποσότητα προσπάθειας με το ανέβασμα σκαλιών δύο ορόφων ή το γρήγορο βάδην και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η σεξουαλική δραστηριότητα δεν αποτελεί παράγοντα κινδύνου μελλοντικών προγραμμάτων υγείας.

Αυτή η είδηση είναι ελπιδοφόρα αν ο σύζυγός σας είχε κάποια προβλήματα με την υγεία του κατά το παρελθόν ή αν οι καρδιακές παθήσεις συμπεριλαμβάνονται στο οικογενειακό ιστορικό. «Με βάση τα δεδομένα αυτά, είναι απίθανο η σεξουαλική δραστηριότητα να προκαλέσει έμφραγμα. Λιγότεροι από τους μισούς άνδρες και λιγότερο από το ένα τρίτο των γυναικών είναι σωστά ενημερωμένοι για την ερωτική τους ζωή μετά από ένα έμφραγμα. Πρέπει λοιπόν να τους διαβεβαιώσουμε ότι δεν πρέπει να ανησυχούν και μπορούν να συνεχίζουν να έχουν μια φυσιολογική ερωτική ζωή», επισημαίνει ο επικεφαλής της γερμανικής μελέτης.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons