Η επιβράβευση με τρόφιμα συνδέεται με την παιδική παχυσαρκία

mam.medium.jpg

Η παιδική παχυσαρκία στην Ελλάδα έχει αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες, με αποτέλεσμα περίπου τέσσερα στα δέκα παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού να έχουν σήμερα αυξημένο σωματικό βάρος.

Ανάμεσα στους αιτιολογικούς παράγοντες της παιδικής παχυσαρκίας συγκαταλέγεται μία συνηθισμένη πρακτική των γονέων, το να επιβραβεύουν το παιδί τους δίνοντας γλυκά ή άλλα «απαγορευμένα» ενεργειακά πυκνά τρόφιμα.

Είναι γεγονός ότι ο ανθρώπινος οργανισμός είναι «προγραμματισμένος» έτσι ώστε να επιζητά γλυκά, λιπαρά, αλμυρά και ενεργειακά πυκνά τρόφιμα.

Συνεπώς, η επιβράβευση των παιδιών προσφέροντας τέτοιου είδους τρόφιμα ενισχύει την έμφυτη τάση τους να τα καταναλώνουν και αυξάνει την πιθανότητα παγίωσης αυτής της ανθυγιεινής διατροφικής συνήθειας στο μέλλον.

Τι μπορούμε να κάνουμε επομένως για να επιβραβεύσουμε ένα παιδί, αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουμε ανθυγιεινά τρόφιμα ως μέσο επιβράβευσης;

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι η χρήση λεκτικής επιβράβευσης, η αφιέρωση μη προγραμματισμένου χρόνου από τους γονείς για παιχνίδι με το παιδί τους, οι εκδρομές και ο προγραμματισμός συνάντησης με τους φίλους του παιδιού μπορούν να αποτελέσουν αποτελεσματικά μέσα για την επιβράβευσή του, χωρίς όμως να το επιβαρύνουν με τις επιπρόσθετες θερμίδες που προσλαμβάνονται όταν χρησιμοποιούνται τα ανθυγιεινά τρόφιμα ως μέσα επιβράβευσης.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons