Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ: Δεν υπάρχει υγειονομική βόμβα

keelpno.medium.jpg

Καθησυχαστικός ως προς τη μετάδοση λοιμωδών νόσων, εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Αθ. Γιαννόπουλος, ο οποίος μιλά και για περαιτέρω στελέχωση των κέντρων προσφύγων και των προαναχωρησιακών κέντρων, με γιατρούς νοσηλευτές και ψυχολόγους, μέσα στον επόμενο μήνα.

Σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο FM και την εκπομπή «104,9 Μυστικά υγείας ο κ. Γιαννόπουλος μίλησε για το τεράστιο θέμα των ασυνόδευτων παιδιών που ξεπερνούν τις 2.500 στην Ε.Ε. «Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα ως οργανισμός και θα το παλέψουμε αυτό, να πάρουμε την αναδοχή τέτοιων παιδιών για να μπορέσει να λειτουργήσει πιλοτικά και για άλλους οργανισμούς και για οικογένειες» είπε.

«Δεν υπάρχει υγειονομική βόμβα. Κι αυτό γιατί οι άνθρωποι αυτοί, όπως τους βλέπετε κ” εσείς στην τηλεόραση, είναι άνθρωποι που έχουν όψη και θρέψη καλή, δεν νοσούν. Δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα, αλλά εμείς, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε μέτρα πρόληψης. Δηλαδή να τους έχουμε υπό την επίβλεψη μας, σε περίπτωση που κάποιο άτομο παρουσιάσει κάτι να το θεραπεύσουμε έγκαιρα και με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσουμε μία υγειονομική ασπίδα για όλους» αναφέρει μετά το περιστατικό με τον ολλανδό που γύρισε από την Κω με συμπτώματα διάρροιας, που τελικά ήταν λοιμώδης γαστρεντερίτιδα.

Όσον αφορά τους πρόσφυγες στη Μυτιλήνη είπε ότι «το μόνο που παρατηρείται είναι κάποια κρούσματα δυσεντερίας, λόγω ακριβώς των θεμάτων συγχρωτισμού. Αλλά όμως παίρνονται τέτοια μέτρα, ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος μετάδοσης και εξάπλωσης».

«Τεράστιο» χαρακτήρισε το πρόβλημα με τα ασυνόδευτα παιδιά. «Τα παιδιά αυτά πηγαίνουν σε ορισμένα κέντρα υποδοχής τα οποία υπάρχουν και έχουν την παρακολούθηση που πρέπει να έχουν. Η τύχη βέβαια των παιδιών αυτών δε μπορώ να σας πω ακριβώς τι θα γίνει. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Τα παιδιά αυτά στερούνται των γονιών τους. Χάσανε τους γονείς τους στο πόλεμο. Κι εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα και καλείται η κοινωνία να παίξει ένα σημαντικό ρόλο, δείχνοντας τη στοργή της και την αλληλεγγύη της» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.

Εξέφρασε την ελπίδα να μπορούσε το ΚΕΕΛΠΝΟ να έπαιρνε την αναδοχή αυτών των παιδιών.

«Μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα ως οργανισμός και θα το παλέψουμε αυτό, να πάρουμε την αναδοχή τέτοιων παιδιών για να μπορέσει να λειτουργήσει πιλοτικά και για άλλους οργανισμούς και για οικογένειες. Είναι ένα θέμα το οποίο ξεφεύγει από τις δυνατότητες και τις αρμοδιότητες τις δικές μας, αλλά είναι ένας έντονος ανθρώπινος προβληματισμός. Δεν είναι μόνο τα παιδάκια που είναι στην Ελλάδα, που τον ακριβή αριθμό δεν τον έχουμε. Με την επικοινωνία που είχαμε και με τον Επίτροπο για θέματα προσφυγικά, με τον κ.Αβραμόπουλο, με τα δεδομένα τα οποία έχουμε και την ενημέρωση, τα παιδιά αυτά ξεπερνούν τα 2.500 παιδιά για το 2015. Και βέβαια αυτά τα παιδιά υπάρχουν σε όλη τη διασπορά της Ε.Ε. Εδώ είναι το πρόβλημα το μεγάλο, κι εδώ θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα, γιατί όπως καταλαβαίνετε παιδιά χωρίς γονείς έχουνε μεγάλες ανάγκες κοινωνικής θαλπωρής και προσοχής» είπε.

 

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons