Θερίζει η επιδημία της ιλαράς στο Κονγκό

ilara.medium.jpg

Η επιδημία ιλαράς στο νοτιοανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό έχει στοιχίσει τη ζωή 428 ανθρώπων και έχει μολύνει περίπου 30.000 από την αρχή της τρέχουσας χρονιάς, ανακοίνωσαν χθες Παρασκευή τα Ηνωμένα Έθνη.

Πάνω από 100 θάνατοι και 10.000 νέα κρούσματα έχουν καταγραφεί από τα μέσα του Αυγούστου, όταν ο ΟΗΕ είχε δεσμευθεί να δαπανήσει 2,4 εκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση της επιδημίας στην περιοχή που άλλοτε ήταν γνωστή ως επαρχία Κατάνγκα και πρόσφατα διαιρέθηκε σε τέσσερις επαρχίες.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν προειδοποιήσει πως το ποσό αυτό δεν επαρκεί, ενώ το κακό οδικό δίκτυο και οι ανεπαρκείς υπηρεσίες υγείας στην περιοχή δυσχεραίνουν σημαντικά τις προσπάθειες εμβολιασμού.

«Είχαμε περιορίσει την ασθένεια εν μέρει βραχυπρόθεσμα», σημείωσε ο Ιβόν Εντούμου, εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Αλλά μας θλίβει που βλέπουμε ακόμη την ασθένεια να εξαπλώνεται».

Η επιδημία είναι η χειρότερη στη χώρα μετά την περίοδο 2010-2011, όταν 1.085 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους και 77.000 είχαν μολυνθεί στην Κατάνγκα από την ιλαρά.

Οι βιομηχανικές ζώνες εξόρυξης χαλκού και κοβαλτίου της περιοχής έχουν μείνει ουσιαστικά αλώβητες από την επιδημία. Η ΛΔ Κονγκό κατατάσσεται πρώτη στην παραγωγή των δύο μετάλλων στην Αφρική.

Η ιλαρά είναι μια εξαιρετικά μεταδοτική ασθένεια που μπορεί να έχει θανατηφόρες επιπλοκές όπως διάρροια, αφυδάτωση, μόλυνση του αναπνευστικού και εγκεφαλίτιδα.

Το ποσοστό θνησιμότητάς της μπορεί να φθάσει ακόμη και το 20% σε φτωχές χώρες, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα, παρότι ο εμβολιασμός ενός παιδιού στοιχίζει μόλις 1 δολάριο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε τον περασμένο Νοέμβριο ότι η πρόοδος στις προσπάθειες εξάλειψης της ιλαράς επιβραδύνθηκε σε διεθνές επίπεδο, λόγω των ανεπαρκών εκστρατειών εμβολιασμού.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons