Πρόστιμο για κάπνισμα παρουσία παιδιών στο αυτοκίνητο

87654356789876.medium.jpg

Με πρόστιμο 50 στερλινών (67 ευρώ) τιμωρείται πλέον στην Αγγλία και την Ουαλία το κάπνισμα μέσα στο αυτοκίνητο, στο οποίο επιβαίνουν ανήλικα παιδιά, μετά τη σημερινή έναρξη ισχύος του αντικαπνιστικού νόμου που ψήφισε το κοινοβούλιο.

Ο νόμος ισχύει για όλους τους οδηγούς και τους επιβάτες αν υπάρχει έστω και ένας ανήλικος στο αυτοκίνητο, ακόμα κι όταν τα παράθυρα είναι ανοικτά. Η μόνη εξαίρεση αφορά τα αυτοκίνητα κάμπριο. Το ηλεκτρονικό τσιγάρο συνεχίζει επίσης να επιτρέπεται.

Η παράβαση του νόμου τιμωρείται με πρόστιμο 67 ευρώ, παρόλο που η αστυνομία δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ μιας παιδαγωγικής προσέγγισης τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του μέτρου.

Το Βρετανικό Πνευμονολογικό Ίδρυμα χαιρετίζει τη θέσπιση του μέτρου, καθώς πιστεύει ότι 430.000 παιδιά εκτίθενται κάθε εβδομάδα στο παθητικό κάπνισμα μέσα στα αυτοκίνητα στη Βρετανία.

Οι πολέμιοι του μέτρου, αντίθετα, επικρίνουν μια περιττή, ελευθεροκτόνα και δύσκολα εφαρμόσιμη νομοθεσία.

Ο Στιβ Γουάιτ, πρόεδρος του συνδικάτου της Αστυνομικής Ομοσπονδίας δήλωσε στο δίκτυο BBC ότι θα είναι «εξαιρετικά δύσκολο» να εφαρμοστεί ο νόμος. «Ήδη δυσκολευόμαστε να αντιμετωπίζουμε τα κρούσματα των διαρρήξεων», τόνισε.

Αρκετές χώρες, όπως ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία, η Κύπρος και η Νότια Αφρική έχουν ήδη υιοθετήσει σε εθνικό ή σε τοπικό επίπεδο νόμους για την απαγόρευση του καπνίσματος στα αυτοκίνητα όταν παιδιά επιβαίνουν σε αυτά.

Στη Βρετανία, το κοινοβούλιο της Σκωτίας θα εξετάσει το θέμα αυτό το 2016. Η κυβέρνηση της Βόρειας Ιρλανδίας ανακοίνωσε ότι πρώτα θα δει την αποτελεσματικότητα του μέτρου στις γειτονικές της περιοχές, πριν αποφασίσει να το ακολουθήσει.

Το παθητικό κάπνισμα προκαλεί διάφορα προβλήματα υγείας στα παιδιά, όπως αιφνίδιο θάνατο, άσθμα, αναπνευστικά προβλήματα και παθήσεις του αυτιού.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons