Οι παντρεμένοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν από μια εγχείριση καρδιάς

heart-attack.medium.jpg

Ο …γάμος δίνει περισσότερες πιθανότητες στους ασθενείς να επιβιώσουν μετά από μια σοβαρή εγχείριση στην καρδιά, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση JAMA Surgery.

Από τους περίπου 1.500 ασθενείς που συμμετείχαν στη μελέτη –κυρίως άνδρες– οι διαζευγμένοι, όσοι ήταν σε διάσταση και οι χήροι είχαν περίπου 40% μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν ή να παρουσιάσουν εκ νέου κάποιο πρόβλημα υγείας τα επόμενα χρόνια, σε σύγκριση με τους παντρεμένους.

Το συμπέρασμα αυτό, που επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα παρόμοιων μελετών, θα μπορούσε να εξηγηθεί λόγω της φροντίδας που παρέχει το έτερον ήμισυ του ασθενούς είτε στο σπίτι είτε όταν, για παράδειγμα, επιλέγει το νοσοκομείο όπου θα μεταφέρει τον δικό του άνθρωπο, σημειώνουν οι συγγραφείς της μελέτης.

Οι επιστήμονες θεωρούν πάντως ότι απαιτείται να γίνουν και άλλες έρευνες «για να καθοριστούν οι μηχανισμοί που συνδέονται με τον γάμο και την εξέλιξη του ασθενούς μετά από μια χειρουργική επέμβαση».

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα που προέρχονταν από μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν με αντικείμενο την υγεία και τη συνταξιοδότηση. Σε αυτήν τη μελέτη συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι άνω των 50 ετών από το 1998 και μετά. Από τους 1.576 που συμμετείχαν στο αρχικό στάδιο της μελέτης το 65% ήταν παντρεμένοι, το 12% διαζευγμένοι ή σε διάσταση, 21% χήροι και 2% δεν είχαν παντρευτεί ποτέ. Όλοι τους επανεξετάζονταν κάθε δύο χρόνια μετά τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκαν και ανέφεραν όχι μόνο την κατάσταση της υγείας τους αλλά και την οικογενειακή τους κατάσταση και τις φροντίδες που δέχονταν.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons