Ξανθός: Πρέπει να δώσουμε μάχη για την ανάπτυξη της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας

%CE%9E%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%8C%CF%82.jpg

«Η μάχη η οποία χρειάζεται να δώσουμε δεν είναι μόνο η μάχη για την προστασία των τιμών, αλλά η μάχη για την αναπτυξιακή στρατηγική της εγχώριας βιομηχανίας» ανέφερε μεταξύ άλλων παρεμβαίνοντας κατά την συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Η στρατηγική αυτή θα πρέπει να βασίζεται στην καινοτομία την έρευνα στη διεύρυνση των αγορών της εγχώριας βιομηχανίας στο εξωτερικό.

Ο κ. Ξανθός ανέφερε, ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών, συνεχίζουν να πιέζουν σε μια πολιτική μείωσης τιμών ανά σκεύασμα την οποία χαρακτήρισε αδιέξοδη.

Η επιμονή αυτή στηρίζεται σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας στο γεγονός ότι το σύστημα είχε στρεβλώσεις και υψηλό επίπεδο τιμής των γενοσήμων οι οποίες ήταν υψηλότερες από εκείνες των off patent φαρμάκων, όταν διεθνώς

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι με τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου στην τιμολόγηση των off patent φαρμάκων, οι τιμές των γενοσήμων θα διατηρούν το 65% της τιμής των πρωτοτύπων μετά την λήξη προστασίας των πρωτοτύπων. και όχι το 32,5%.

Καταλήγοντας ο υπουργός Υγείας είπε ότι πληρώνουμε το πάρτι που έγινε στη δεκαετία του 2000, το οποίο όπως είπε έχει ονοματεπώνυμο και εκτίναξε τη φαρμακευτική δαπάνη στα 5 δισ. ευρώ, και τόνισε ότι «θα κάνουμε ότι μπορούμε στη διαπραγματευτική μάχη για να διατηρήσουμε ένα επίπεδο τομών αλλά η μάχη θα πρέπει να δοθεί στην ανάπτυξη»


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons