Λουκέτο στο δήμο Σύμης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη γιατρών

simi.jpg

Κλειστός είναι από χθες ο δήμος Σύμης, λόγω της έλλειψης γιατρών στο νησί ύστερα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία μάλιστα προβλέπει ότι ο δήμος θα είναι κλειστός απ αόριστον.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σύμης -που κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Ρόδου, στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, στη 2η ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου, στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Εσωτερικών- ο δήμος Σύμης θα παραμείνει κλειστός επ” αόριστον ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη ιατρών στη Σύμη. Το δημοτικό συμβούλιο έλαβε αυτή την απόφαση καθώς, όπως σημειώνεται, τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ασφάλεια των κατοίκων του νησιού.

Το Πολυδύναμο Ιατρείο Σύμης λειτουργεί με μια αγροτική ιατρό καθώς ο ειδικευμένος ιατρός βρίσκεται σε άδεια συνταξιοδότησης. Η γιατρός καλείται να αντιμετωπίσει μόνη όλα τα περιστατικά του νησιού με πληθυσμό 3.000 κατοίκων, εκ των οποίων τα 500 είναι παιδιά. Την 1η Νοεμβρίου θα μεταβεί και για ένα μήνα στο νοσοκομείο της Ρόδου για εκπαίδευση και το νησί θα μείνει χωρίς ιατρική κάλυψη. Επισημαίνεται ότι τους θερινούς μήνες οι δημότες φθάνουν τους 10.000, ενώ όλο τον χρόνο πρέπει να αντιμετωπίζονται περιστατικά από την εισροή μεταναστών και προσφύγων.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη ως μορφή διαμαρτυρίας επειδή οι επανειλημμένες εκκλήσεις προς τους αρμοδίους δεν απέφεραν το επιβεβλημένο αποτέλεσμα για την ιατρική κάλυψη του νησιού.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons