Μονάδα απεξάρτησης σε φυλακές θα εγκαινιάσει ο Τσίπρας

fylakes.medium.jpg

Μια νέα θεραπευτική κοινότητα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά εγκαινιάζει ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 στις φυλακές Διαβατών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «η νέα αυτή δομή δείχνει συμβολικά αλλά και χειροπιαστά το δρόμο της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της ασφάλειας. Όχι η τιμωρία από μόνη της, αλλά ο συλλογικός και ατομικός ταυτόχρονα αγώνας αλλαγής απομακρύνει από τη δυστυχία, το έγκλημα και τον κίνδυνο επανάληψής του».

Όπως επισημαίνεται, με το νόμο 4322/2015 έγινε πρώτα μια προσπάθεια για την ορθολογική αποσυμφόρηση των φυλακών, ώστε στη συνέχεια να μπορεί να αναπτυχθεί η δημιουργία δομών υγείας, απεξάρτησης και εκπαίδευσης. Αυτήν την προοπτική ακολουθεί η δημιουργία ολοκληρωμένης θεραπευτικής κοινότητας, χωρητικότητας 84 ατόμων (κρατουμένων/θεραπευομένων) με τη συνεργασία του ΚΕΘΕΑ και του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Μετά την αποφυλάκιση όσοι έχουν περάσει απ’ αυτό το πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν στις ανάλογες δομές που λειτουργούν στην κοινότητα, ώστε να ολοκληρώσουν την κοινωνική τους επανένταξη.

«Η απεξάρτηση, μέσα στη φυλακή, αποτελεί μια σοβαρή πρόκληση για όλο το σωφρονιστικό σύστημα, καθώς δείχνει ότι ο χρόνος κράτησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί επωφελώς, τόσο για το άτομο όσο και για την κοινωνία. Έτσι, η απεξάρτηση υπηρετεί την αληθινή αντεγκληματική πολιτική», τονίζει το υπουργείο Δικαιοσύνης και συμπληρώνει πως «θα συνεχίσει σ’ αυτή την κατεύθυνση προγραμματίζοντας και υλοποιώντας θετικές δράσεις που θα μετατρέπουν το χαμένο χρόνο της φυλακής σε δημιουργικό χρόνο».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons