Τα 5 πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι μας

thema_proto2.jpg

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σε ποια σημεία του σπιτιού συσσωρεύονται τα βακτήρια; Φαίνεται πώς δεν κάνουν πάρτι μόνο σε μέρη που όλοι λίγο πολύ φανταζόμαστε -όπως είναι η λεκάνη της τουαλέτας- αλλά και σε σημεία που δύσκολα πηγαίνει το μυαλό. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα κάνετε γενική καθαριότητα, δώστε έμφαση στα παρακάτω 5… βρωμερά αντικείμενα!

Ο νεροχύτης της κουζίνας

Ο νεροχύτης συγκεντρώνει πολλά βακτήρια από το πλύσιμο των πιάτων και την προετοιμασία του φαγητού. Τα υπολείμματα του ωμού κρέατος, τα σωματίδια των τροφίμων, τα λίπη από τα πιάτα μετατρέπουν τον νεροχύτη σε εστία βρωμιάς. Στην πραγματικότητα όταν έχει μέρες να πλυθεί είναι πιο βρώμικος ακόμα και από την λεκάνη της τουαλέτας. Το καλύτερο είναι να τον πλένετε με ζεστό νερό και υγρό πιάτων (ιδιαίτερα την βρύση και τα πλαϊνά) πριν από το πλύσιμο των φρούτων, των λαχανικών και του κρέατος και μετά από κάθε γεύμα.

Οι χειρολαβές του ψυγείου

Έχετε καθαρά τα χέρια σας κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα του ψυγείου; Σκεφτείτε το κι αλλιώς. Πόσα άτομα ανοίγουν το ψυγείο κάθε μέρα και πόσοι από αυτούς έχουν τα χέρια τους καθαρά; Ελάχιστοι είναι η απάντηση. Γι’ αυτό οι πόρτες των ψυγείων, ειδικά στους εργασιακούς χώρους, είναι εστία μικροβίων. Φροντίστε να απολυμαίνονται τακτικά με διάλυμα καθαρισμού.

Το εσωτερικό του πλυντηρίου ρούχων

Δεδομένου ότι ο σκοπός του είναι να πλένει τα ρούχα, το γεγονός ότι αποτελεί εστία μικροβίων, προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση. Ωστόσο όλη αυτή η υγρασία που υπάρχει εκεί μέσα δημιουργεί δυσάρεστες μυρωδιές. Για να φρεσκάρετε το πλυντήριο ρούχων σας αναμείξτε ¼ φλιτζανιού μαγειρική σόδα με ¼ φλιτζανιού νερό σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε αυτό το μείγμα στο δοχείο του απορρυπαντικού του πλυντηρίου σας. Κλείστε την πόρτα και βάλτε το πλυντήριο να δουλέψει στο πρόγραμμα με το ξέβγαλμα, για να καθαριστεί με την σόδα. Τέλος σκουπίστε με ένα καθαρό σφουγγαράκι.

Το τηλεχειριστήριο

Να και κάτι που ίσως δεν γνωρίζατε. Το τηλεχειριστήριό συχνά πέφτει κάτω στο πάτωμα, βρίσκεται κάτω από τα μαξιλάρια ή χάνεται κάτω από τον καναπέ. Ίσως μάλιστα και να το κρατάτε στα χέρια ενώ τσιμπολογάτε. Όλα λοιπόν τα βακτήρια και τα μικρόβια μαζί με την σκόνη συσσωρεύονται γύρω από τα κουμπιά. Μια απλή λύση είναι να το καθαρίζετε κάθε εβδομάδα με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι.

Το πληκτρολόγιο του υπολογιστή

Δεν μας αρέσει να συγκρίνουμε πράγματα με την τουαλέτα αλλά μαντέψτε! Το πληκτρολόγιο είναι πιο βρώμικο ακόμα και από μία τουαλέτα. Ποιος είναι ο ένοχος; Μα φυσικά τα χέρια! Λίγοι από εμάς πλένουμε τα χέρια μας πριν καθίσουμε μπροστά από την οθόνη ενός υπολογιστή και συχνά τσιμπολογάμε και κάτι. Παραμελούμε όμως να καθαρίζουμε τη σκόνη και τα ψίχουλα ανάμεσα στα πλήκτρα. Εφοδιαστείτε με το ειδικό προστατευτικό για το πληκτρολόγιο ή φροντίστε να κάνετε ένα πέρασμα τα σημεία ανάμεσα στη πλήκτρα με μια μπατονέτα με οινόπνευμα ή με ένα ήπιο καθαριστικό γενικής χρήσης.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons