Πειραματικό φάρμακο καταπολεμά όλες τις μορφές ηπατίτιδας C

farmako.medium.jpg

Ένα βήμα πιο κοντά στην έγκριση του πρώτου φαρμάκου που καταπολεμά όλες τις μορφές της ηπατίτιδας C βρίσκεται η επιστημονική κοινότητα, καθώς ένας πειραματικός συνδυασμός φαρμάκων επέδειξε υψηλά ποσοστά αποτελεσματικότητας σε τέσσερις κλινικές μελέτες τελικού σταδίου.

Σύμφωνα με το Reuters, οι μελέτες αξιολόγησαν τον άπαξ ημερησίως λαμβανόμενο από το στόμα σταθερό συνδυασμό του εγκεκριμένου φαρμάκου της Gilead Sciences sofosbuvir, με έναν πειραματικό αναστολέα του NS5A, το velpatasvir. Ο συνδυασμός αυτός αποτελεί την δεύτερη, από του στόματος, συνδυασμένη θεραπεία της εταιρείας για την ηπατίτιδα C. Η πρώτη είναι το φάρμακο που συνδυάζει το sofosbuvir με έναν άλλο αναστολέα του NS5A, το ledipasvir, αλλά στοχεύει την πιο συχνή μορφή ηπατίτιδας C, τον γονότυπο 1.

Ο κύριος στόχος κάθε κλινικής μελέτης, στην οποία δοκιμάστηκε ο πειραματικός συνδυασμός, ήταν να επιτευχθεί ίαση 12 εβδομάδες έπειτα από την ολοκλήρωση της αγωγής. Το ποσοστό ιάσεως στους 1.053 ασθενείς που συμμετείχαν σε τρεις από τις μελέτες και λάμβαναν επί 12 εβδομάδες τον συνδυασμό, ήταν 98%.

Τα στοιχεία της τέταρτης μελέτης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πιο αδύναμους ασθενείς, που έπασχαν από πιο προχωρημένη νόσο, έδειξαν υψηλότερα ποσοστά ιάσεως, όταν οι ασθενείς λάμβαναν επίσης ribavirin – ένα παλαιότερο αντιικό φάρμακο. Ο συνδυασμός μειώνει την ανάγκη για τεστ γονοτύπου και πιθανώς τη σύγχυση για το ποια θεραπεία είναι πιο αποτελεσματική σε ποιους ασθενείς, δήλωσε ο senior αναλυτής βιοτεχνολογίας Matthew Roden, από την εταιρεία UBS AG.

Ο αναλυτής John Sonnier από την εταιρεία William Blair, εκτίμησε ότι ο συνδυασμός sofosbuvir/velpatasvir μαζί με ένα άλλο πειραματικό φάρμακο της Gilead, το GS-9857, θα μπορούσε να μειώσει τη διάρκεια της θεραπείας στις έξι εβδομάδες, διατηρώντας τον παν-γονοτυπικό χαρακτήρα της.

«Μία μεμονωμένη, παν-γονοτυπική προσέγγιση μπορεί να είναι εξαιρετικά ελκυστική για περιοχές εκτός ΗΠΑ, στις οποίες τα τεστ γονοτύπων γίνονται λιγότερο συστηματικά (ή δεν είναι εφικτά)», τόνισε ο κ. Casimov.

Ο συνδυασμός sofosbuvir/velpatasvir προμηνύεται ιδανικός για να εισέλθει η Gilead σε αγορές εκτός ΗΠΑ, όπου είναι πιο κοινοί οι υπόλοιποι γονότυποι της ηπατίτιδας C (πλην του γονότυπου 1), πρόσθεσε ο κ. Sonnier. Η εταιρεία, που εδρεύει στο Foster City της Καλιφόρνια, προγραμματίζει να υποβάλει αίτημα για άδεια κυκλοφορίας του συνδυασμού κατά το τέταρτο τετράμηνο του έτους.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons