Πού βρίσκεται το κρυφό αλάτι στα τρόφιμα

salt2-656x410.jpg

Είναι γνωστό ότι η αυξημένη πρόσληψη νατρίου, που αποτελεί συστατικό του αλατιού, μέσω της διατροφής μας μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ωστόσο ότι η δίαιτα Δυτικού τύπου οδηγεί συνήθως σε υψηλή πρόσληψη νατρίου, η οποία μάλιστα είναι σχεδόν τριπλάσια από τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη.

Σε γενικές γραμμές το νάτριο βρίσκεται σε μεγαλύτερη ποσότητα στα ζωικά τρόφιμα σε σχέση με τα φυτικά τρόφιμα.

Επιπρόσθετα, το νάτριο «κρύβεται» μέσα σε πολλά –υγιεινά ή λιγότερο υγιεινά- τρόφιμα όπως τα εξής:

– Αλάτι (επιτραπέζιο, μαγειρικό)

– Ψωμί, φρυγανιές, κράκερ

– Τυριά (π.χ. φέτα)

– Κρέας και αλλαντικά

– Αλμυρά σνακ (π.χ. μπισκότα, αλατισμένοι ξηροί καρποί, πατατάκια κλπ)

– Προπαρασκευασμένα, συσκευασμένα ή έτοιμα γεύματα (τύπου φαστ φουντ, κονσέρβες κλπ)

– Παστά τρόφιμα

Μία πολύ πρακτική τακτική για την αναγνώριση των τροφίμων που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και για τον έλεγχο της ημερήσιας πρόσληψης νατρίου είναι η ανάγνωση της ετικέτας των τροφίμων όπου αναφέρεται η περιεκτικότητα του εκάστοτε τροφίμου σε νάτριο ή/και σε αλάτι. Επίσης, συστήνεται η αποφυγή χρήσης επιτραπέζιου αλατιού, ενώ και η χρήση φυτικών τροφίμων (π.χ. φρούτων και λαχανικών) στο ημερήσιο διαιτολόγιο είναι μία ακόμα αποτελεσματική λύση για τον περιορισμό της υψηλής πρόσληψης νατρίου.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons