Νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

suntago.medium.jpg

Εικοσιπέντε νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα, που θα έχουν ενσωματωθεί μέχρι το τέλος του έτους στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, εξασφαλίζουν καλύτερο θεραπευτικό αποτέλεσμα, με τη μεγαλύτερη ασφάλεια για τον ασθενή.

Τα θεραπευτικά πρωτόκολλα είναι συγκεκριμένες κατευθυντήριες οδηγίες συνταγογράφησης για διάφορες νόσους με στόχο την χρήση των πλέον ενδεδειγμένων φαρμακευτικών αγωγών. Έως τώρα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας έχει ενταχθεί ένα Θεραπευτικό Πρωτόκολλο Συνταγoγράφησης (ΘΠΣ) για δυσλιποδαιμία, 5 για την οστεοπόρωση, 5 ρευματολογικά, 3 για τον σακχαρώδη διαβήτη και ένα για την αρτηριακή υπέρταση.

Έως το τέλος Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί 7 ακόμα ΘΠΣ, από τα οποία 4 είναι νευρολογικά και αφορούν ένα την άνοια, 2 το πάρκινσον και ένα την επιληψία. Άλλα 2 αναπνευστικά, από τα οποία ένα για τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια ΧΑΠ, 1 για τη χρόνια βρογχίτιδα, και ένα για το άσθμα. Μέσα στο Νοέμβριο θα ενταχθούν ακόμα 2 ΘΠΣ, 1 για ψωρίαση και 1 για θρομβοεμβολική νόσο. Ακόμα 1 θεραπευτικό πρωτόκολλο που αφορά την καρδιακή αρρυθμία, θα έχει ενταχθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Όπως επίσης ενημερώνει το υπουργείο Υγείας, η ΗΔΙΚΑ (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης) προβαίνει στην ανάπτυξη ενός εθνικού συστήματος «κλεισίματος ραντεβού» για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Η εν λόγω διαδικτυακή εφαρμογή των ραντεβού είναι έτοιμη, και έχει εφαρμοστεί πιλοτικά στο ΠΕΔΥ Αλεξάνδρας στην Αθήνα, ενώ αναμένεται η σταδιακή επέκταση της στα υπόλοιπα ΠΕΔΥ της χώρας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons