Υγειονομική «βόμβα» σε σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης

sxoleio-735x459.jpg

«Υγειονομική βόμβα» χαρακτήρισε το γεγονός ότι σε σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης δεν έχει ακόμη γίνει καθαρισμός των αιθουσών και των κοινόχρηστων χώρων, μόλις τρεις ημέρες πριν τον αγιασμό, η πρόεδρος του 5ου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, Βασιλική Αδαμίδου, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Δυο στις 12» με τους δημοσιογράφους Νίκο Γιώτη και Φάνη Γρηγοριάδη.

«Από τα 150 σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο απουσιάζουν 104 καθαρίστριες. Αυτό σημαίνει ότι στις έντεκα του μηνός τα σχολεία θα είναι βρώμικα και το λέω με όλη τη σημασία της λέξης», τόνισε η κ. Αδαμίδου.

Όπως ανέφερε, υπήρξαν συναντήσεις με την αντιδήμαρχο Παιδείας, τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης για το πρόβλημα, που κυρίως εστιάζεται σε σχολεία του κεντρικού δήμου και πρόσθεσε:

«Η λύση που έδωσε σήμερα το πρωί ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι να επικοινωνήσει με τα υπόλοιπα 45 σχολεία που έχουν μόνιμες καθαρίστριες και να τις πάρει από τα σχολεία, που κι αυτά χρειάζονται καθαριότητα, να πάνε, ανά μέρα, σε γειτονικά, όμορα σχολεία για να καθαριστούν μόνο οι αυλές και οι τουαλέτες. Τα υπόλοιπα θα παραμείνουν ως έχουν. Και από ό,τι διαφαίνεται, πολύ φοβόμαστε ότι μέχρι και την βδομάδα των εκλογών δεν θα γίνουν οι προσλήψεις των καθαριστριών, ορισμένου χρόνου που έπρεπε να έχουν γίνει, 1η Σεπτεμβρίου, όλες οι καθαρίστριες έπρεπε να είναι στα σχολεία».

«Ενημερώσαμε, ότι δεν μπορούν οι διευθυντές των σχολείων να σηκώσουν αυτό το βάρος γιατί αφορά την ασφάλεια των παιδιών, σαφώς και των εκπαιδευτικών. Εάν δεν καθαριστούν τα σχολεία καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό, αν δεν γίνουν οι απολυμάνσεις κι αυτό έχει τις προεκτάσεις του», επεσήμανε η κ. Αδαμίδου και σημείωσε:

«Τα προβλήματα στα σχολεία είναι έντονα, υπάρχει η οικονομική κρίση, αλλά κάποια πράγματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα σωστό προγραμματισμό. Με ένα καλό προγραμματισμό μέσα στο καλοκαίρι ίσως θα μπορούσαμε να το έχουμε αποφύγει όλο αυτό».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons