Χημική ευαισθησία στις τοξίνες και πώς τις αντιμετωπίζουμε

medmelon1-656x410.jpg

Ο βαθμός, στον οποίον η υγεία του καθενός επηρεάζεται από την παρουσία τοξινών, εξαρτάται από την προσωπική ευαισθησία στις χημικές ουσίες. Η παρατεταμένη όμως έκθεση σε τοξίνες, ξεπερνά τη φυσιολογική ανοχή του οργανισμού που πλέον  αναπτύσσει  χημική ευαισθησία στις τοξίνες.

Επιπρόσθετα, υπάρχει ο κίνδυνος του εθισμού: ο οργανισμός είναι ολοένα και λιγότερο ικανός στο να αναγνωρίσει μια τοξίνη (π.χ. το αλκοόλ) και επομένως δεν την αποσυνθέτει ούτε την αποβάλλει. Ένα καλό παράδειγμα χημικής ευαισθησίας είναι «το σύνδρομο του άρρωστου κτιρίου», όπου μεγάλες ποσότητες χημικών ουσιών που βρίσκονται στους τοίχους των σύγχρονων κτιρίων προκαλούν προβλήματα υγείας.

Σύμφωνα με την Αμερικανίδα γιατρό Sherry A. Rogers, η χημική ευαισθησία βρίσκεται στη βάση πολλών σύγχρονων προβλημάτων υγείας, όπως η χρόνια κόπωση, η κατάθλιψη, οι πονοκέφαλοι, ακόμα και ο καρκίνος. Υποστηρίζει ότι η ιατρική επιστήμη θα έπρεπε να ενδιαφέρεται περισσότερο για τις δομικές αιτίες των ασθενειών παρά για τη θεραπεία των συμπτωμάτων. Οι χημικές ευαισθησίες μπορούν να παρουσιάζονται με πολλά διαφορετικά συμπτώματα. Συχνά, αυτά τα συμπτώματα προέρχονται από τον εγκέφαλο, όπως  αφηρημάδα, κατάθλιψη, ζαλάδες, ίλιγγοι και προβλήματα συγκέντρωσης. Όμως επίσης το νευρικό, το ανοσοποιητικό, το πεπτικό και το ορμονικό σύστημα επηρεάζονται από τη συσσώρευση τοξινών.

Μια αρχή της χημικής ευαισθησίας είναι το φαινόμενο της εξάπλωσης. Η έκθεση σε κάποια χημική ουσία προκαλεί ευπάθεια και σε άλλους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Αυτό εξηγεί γιατί πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μια υπερευαίσθητη αντίδραση σε κάτι που δεν τους είχε ενοχλήσει ποτέ πριν.

Συχνά, υπάρχει σύνδεση μεταξύ του τρόπου ζωής, του μοντέλου διατροφής και της ασθένειας. Η σχέση μεταξύ καπνίσματος και καρκίνου του πνεύμονα είναι ένα συνηθισμένο γνωστό παράδειγμα. Η σχέση μεταξύ της υπερβολικής χρήσης λευκής ζάχαρης και του καρκίνου της ουροδόχου κύστης είναι λιγότερο γνωστή.

Flor∙Essence ®: το Αντίδοτο

Το Flor∙Essence ® είναι ένα βοτανικό εκχύλισμα που αποτοξινώνει στο πιο βασικό επίπεδο: τα κύτταρα. Καθαρίζει και επαναφέρει τη φυσιολογική λειτουργία στο σύνολο του οργανισμού αργά και σχολαστικά. Καθαρίζοντας τα κύτταρα, ενεργοποιεί και δυναμώνει τα οργανικά συστήματα ώστε να λειτουργούν με τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα.

Το Flor∙Essence ® δε μοιάζει με οποιονδήποτε άλλον τύπο ή φόρμουλα αποτοξίνωσης. Είναι ένα μείγμα 8 βοτάνων σε μια πολύ συγκεκριμένη αναλογία και σύσταση, του οποίου η συνεργική επίδραση είναι ισχυρότερη από ότι θα ήταν εάν λαμβάναμε το κάθε βότανο χωριστά:

IMG0057.jpg

 

Κολλιτσίδα

Ισχυρό, αντιφλεγμονώδες και ανοσοδιεγερτικό, μπορεί να μειώσει τις μεταλλάξεις των κυττάρων, βοηθά τη λεμφική αποσυμφόρηση.

 

sf.jpg

 

Λάπαθο

Στυπτικό, διουρητικό και καθαρτικό. Οξυγονώνει τους ιστούς και υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

 

fa.jpg

 

Φτελιά

Αλκαλοποιεί τα γαστρικά υγρά, καταπραΰνει το πεπτικό, απορροφά τις τοξίνες από το έντερο και μειώνει το χρόνο της εντερικής διέλευσης.

 

IMG0003.jpg

 

Νεροκάρδαμο

Αποτοξινωτικό βαρέων μετάλλων και πλούσια πηγή χλωροφύλλης για τον καθαρισμό του αίματος. Προστατεύει από ξενοοιστρογόνα και πολλές ορμονοεξαρτώμενες ασθένειες.

 

gjd.jpg

 

Κόκκινο Τριφύλλι

Αντιοξειδωτικό, καθαρίζει το αίμα και διευκολύνει την αποβολή των τοξινών μέσω του δέρματος, των νεφρών και των εντέρων. Βοηθά την ορμονική ισορροπία και προστατεύει από ξενοοιστρογόνα.

 

IMAGE31.jpg

 

Αγιάγκαθο

Αυξάνει τις γαστρικές εκκρίσεις, ανακουφίζει τη δυσπεψία και τους πονοκεφάλους που συνδέονται με τη συμφόρηση του ήπατος.

 

IMG0034.jpg

 

Φύκι Kelp

Καταπραΰνει το έντερο και εξουδετερώνει βαρέα μέταλλα και ακτινοβολία Διεγείρει το ανοσοποιητικό και συμβάλλει στην υγιή λειτουργία του θυρεοειδή και του μεταβολισμού.

 

xzv.jpg

 

Ραβέντι

Ομαλοποιεί τις εντερικές κενώσεις, «καθαρίζει» το ήπαρ και αποτοξινώνει τα έντερα. με αντιφλεγμονώδη, αντισηπτική, αντιοξειδωτική και αντιική δράση.

 

Όλα τα βότανα του Flor∙Essence ® είναι 100% Πιστοποιημένα Οργανικά.

Το Flor∙Essence ® δεν έχει μια στιγμιαία καθαρτική επίδραση αλλά με τη συστηματική του χρήση και δρώντας σε αρμονία με τον οργανισμό, τα 8 συστατικά του βότανα προσδιορίζουν, συλλέγουν και αποβάλλουν τις τοξίνες από τα κύτταρα, τους ιστούς και τα όργανα – αφήνοντας τον οργανισμό λαμπερό εσωτερικά και εξωτερικά.

Το προϊόν διατίθεται σε υγρή και ξηρά μορφή και παράγεται από την καναδική εταιρία Flora, η οποία παρασκευάζει βιολογικά συμπληρώματα διατροφής από το 1965 και διατίθεται σε Ελλάδα και Κύπρο από τη MedMelon.

Μπορείτε να βρείτε το Flor∙Essence ® σε φαρμακεία ή καταστήματα υγιεινών τροφών. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη MedMelon στο τηλ. 2310 449441 ή στο info@medmelon.gr. Τέλος, θα βρείτε τη MedMelon και στο Facebook.

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons