Δραματική η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας του Λεκανοπεδίου

kentro%20ygeias.medium.jpg

Απλήρωτες εφημερίες γιατρών από τον Απρίλιο με μερική αποζημίωση για τις δεδουλευμένες του πρώτου 3μήνου 2015, εργασιακή υπερεξόντωση λόγω ελλείψεων ιατρικού προσωπικού, διοικητικά προβλήματα που προκύπτουν από την υπαγωγή των Κέντρων Υγείας στις διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών απευθείας, και όχι στις διοικήσεις των νοσοκομείων στις οποίες υπάγονταν μέχρι πρότινος. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), για τα Κέντρα Υγείας του λεκανοπεδίου, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «δραματική».

Ειδική αναφορά γίνεται για το Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου η κατάσταση έχει φθάσει σε «οριακό σημείο», εξαιτίας της υποστελέχωσης. Υπηρετούν μόνο 4 γιατροί, 1 παιδίατρος και 3 γενικοί γιατροί, ενώ «εκκρεμεί αδικαιολόγητα», σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ από τον Μάιο ο διορισμός 2 επιμελητών παθολόγων για τους οποίους έχουν ολοκληρωθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες κρίσης-επιλογής, όπως υποστηρίζει. Κάνει λόγο για «παράνομη εργασιακή υπερεξόντωση» των 3 υπηρετούντων γενικών γιατρών με 20 εφημερίες μηνιαίως στον καθένα κατά παράβαση της σχετικής ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί ανώτατου ασφαλούς ορίου εβδομαδιαίας εργασίας.

Η ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει επίσης για «αυταρχική» συμπεριφορά τη Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας και τη Διοίκηση της 2ης Υ.Πε., ενάντια σε γιατρούς που ασκούν το νόμιμο δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας . Μάλιστα- σύμφωνα με την Ένωση- εκτελούν κανονικά τα ιατρικά τους καθήκοντα και απέχουν μόνο από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί την άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων, την άμεση κάλυψη των κενών σε μόνιμο προσωπικό και την επαναεπαγωγή των Κ.Υ. διοικητικά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ στα οποία ανήκαν.

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons