Η γυναικεία ευαισθησία έχει νευροβιολογική εξήγηση

cry-735x459.jpg

Οι γυναίκες αντιδρούν διαφορετικά στις αρνητικές εικόνες από ότι οι άνδρες, πράγμα που μπορεί να εξηγείται και από τις διαφορές στον εγκέφαλο των δύο φύλων.

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ αναδεικνύει και επιβεβαιώνει τη νευροβιολογική εξήγηση για την προφανή διαφορετική και αυξημένη ευαισθησία των γυναικών. Δεν είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στις ψυχικές ασθένειες, εξηγεί η Adrianna Mendrek, ερευνήτρια στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο για την ψυχική υγεία του Μόντρεαλ, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ στο τμήμα ψυχιατρικής και επικεφαλής της έρευνας και συνεχίζει λέγοντας ότι η μεγαλύτερη συναισθηματική αντίδραση των γυναικών μπορεί να εξηγεί πολλά πράγματα όπως και το γεγονός ότι είναι δύο φορές πιο πιθανό να τις απασχολήσει η κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές από ότι τους άνδρες.

Στην έρευνά τους η Adrianna Mendrek και οι συνεργάτες της παρατήρησαν ότι ορισμένες περιοχές του εγκεφάλου των γυναικών και των ανδρών αντιδρούν διαφορετικά όταν εκτίθενται σε αρνητικές εικόνες.

Για τις ανάγκες της έρευνας 46 συμμετέχοντες, μεταξύ αυτών 25 γυναίκες, είδαν κάποιες εικόνες και μετά είπαν αν αυτές τους προκάλεσαν θετικά, αρνητικά ή ουδέτερα συναισθήματα. Εκείνη την ώρα οι επιστήμονες παρακολουθούσαν τους εγκεφάλους τους με απεικονιστικές τεχνικές ενώ νωρίτερα τους είχαν πάρει αίμα για να μετρήσουν τα επίπεδα κάποιων ορμονών. Βρήκαν τελικά ότι το γεγονός ότι οι γυναίκες ήταν πιο ευαίσθητες στα αρνητικά συναισθήματα και εικόνες είχε να κάνει τόσο με βιολογικούς όσο και με κοινωνικούς παράγοντες.

Πηγή: vita.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons