Το ΕΣΥ κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή με μπλακ άουτ

hospital1-656x410.jpg

Το δημόσιο σύστημα υγείας κινδυνεύει, ανά πάσα στιγμή, με μπλακ άουτ, καταγγέλλουν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Τα ταμεία των δημόσιων νοσοκομείων είναι άδεια με συνέπεια να οφείλουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ στους προμηθευτές, οι οποίοι, ο ένας μετά τον άλλον, διακόπτουν τις προμήθειες ειδών που είναι απαραίτητα για την ασφαλή λειτουργία τους, ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

«Τα νοσοκομεία σήμερα υποβαθμίζουν την ποιότητα του φαγητού, δεν διαθέτουν φάρμακα, υγειονομικό υλικό, εφημερεύουν χωρίς υλικό γάζες, σύριγγες και αναγκάζονται να πηγαίνουν σε διπλανά νοσοκομεία να δανείζονται για να βγάλουν την εφημερία και, επίσης, αναστέλλονται χειρουργεία, επειδή δεν υπάρχουν τα απαραίτητα υλικά» πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη ότι, ενώ μέχρι σήμερα θα έπρεπε να έχουν εκταμιευτεί τα 9/12 της κρατικής χρηματοδότησης που προβλέπεται για τον ΕΟΠΥΥ και για το ΕΣΥ, έχει εκταμιευτεί μόνο το 22%, οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται στις 26.347, ενώ ο συνολικός αριθμός του προσωπικού όλων των νοσοκομείων της χώρας είναι 51.360.

«Τα τελευταία πέντε χρόνια αποχώρησαν 17.000 από υγειονομικό προσωπικό και δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας. Και, μάλιστα, αναμένεται μέχρι τέλος του χρόνου το κύμα φυγής να αυξηθεί εξαιτίας των δυσμενών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα. Σήμερα αναλογεί μία νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς. Ο υπουργός Υγείας, μια μέρα πριν παραιτηθεί η κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία. Η πράξη αυτή δεν ισχύει, γιατί όταν προκηρύσσονται εκλογές δεν μπορούν να προχωρήσουν οι προσλήψεις. Με το τρίτο μνημόνιο θα έχουμε ένα ιδιωτικό σύστημα υγείας που η επικάλυψή του θα είναι το δημόσιο, αλλά οι πολίτες θα καλούνται να αγοράζουν κανονικά τις υπηρεσίες του» πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκος.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ο εκτελεστικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ, Πέτρος Κετικίδης, ανάφερε ότι η χρηματοδότησή τους για το πρώτο οκτάμηνο του 2015 κυμαίνεται από 20-23%, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα ήταν πάνω από το 60%. Πρόσθεσε ακόμη ότι τα κενά σε προσωπικό κυμαίνονται μεταξύ 30-50% και τόνισε ότι με τις ελλείψεις προσωπικού και αναλώσιμων δεν μπορεί να παρέχεται ασφαλής νοσηλεία στους ασθενείς.

Η ΠΟΕΔΗΝ θα συμμετάσχει, αύριο, σε συλλαλητήριο, με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της ΔΕΘ, ενώ προετοιμάζεται για δυναμικές κινητοποιήσεις τον Οκτώβριο.

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons