Φόβοι για ξέσπασμα επιδημιών τύφου ή χολέρας στη Συρία

syria2-656x410.jpg

Το δίκτυο υδροδότησης της Συρίας, το οποίο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές από τους βομβαρδισμούς και τις βομβιστικές επιθέσεις, κινδυνεύει να καταρρεύσει, καθώς συνεχίζεται ο εμφύλιος πόλεμος στη χώρα, γεγονός το οποίο αυξάνει την απειλή που υπάρχει για το ξέσπασμα επιδημιών τύφου ή χολέρας ή άλλων ασθενειών, προειδοποίησε σήμερα η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).

Η παροχή νερού κόβεται για μέρες κάθε φορά για εκατομμύρια ανθρώπους στο Χαλέπι και τη Δαμασκό, καθώς η τακτική αυτή χρησιμοποιείται από όλες τις εμπόλεμες πλευρές ως όπλο κατά των πόλεων που είναι διαιρεμένες ανάμεσα στα αντίπαλα στρατόπεδα, επισημαίνει η ΔΕΕΣ.

Οι εργαζόμενοι στον Ερυθρό Σταυρό βοηθούν τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους μηχανικούς στην συντήρηση και την επισκευή των απαρχαιωμένων σταθμών ύδρευσης σε ολόκληρη την Συρία από τον Μάρτιο του 2011 που άρχισε η σύγκρουση.

«Όμως τώρα με τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις ζημιές που προκαλούνται από αυτά ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης, υπάρχει ο κίνδυνος στο εξής αυτά τα μεγάλα δίκτυα να αρχίσουν να καταρρέουν σε μόνιμη βάση, σε ανεπανόρθωτη βάση», δήλωσε ο Πάτρικ Χάμιλτον, συντονιστής επιχειρήσεων της ΔΕΕΣ για τη Μέση Ανατολή, στο Reuters από τα κεντρικά γραφεία του Ερυθρού Σταυρού στη Γενεύη.

«Και κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων ετών θα αρχίσουμε να βλέπουμε σε πόλεις όπως το Χαλέπι την επέλαση μεγάλων επιδημιών -τύφου, χολέρας κλπ- όπως δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι σήμερα σε αυτό το πλαίσιο», σημείωσε.

Παρά το αποδεκατισμένο σύστημα υγείας, ο πληθυσμός της χώρας έχει παραμείνει «σχετικά υγιής», χάρη στην πρόσβαση σε καθαρό νερό. Ωστόσο η κατάρρευση των δικτύων παροχής νερού θα μπορούσε να φέρει την καταστροφή, υπογράμμισε.

«Θα καταλήξουμε με τεράστιες επιδημίες, οι οποίες θα αποδεκατίσουν μεγάλη μερίδα του πληθυσμού», πρόσθεσε.

Πολλοί από τα δύο εκατομμύρια κατοίκους του Χαλεπιού στον συριακό βορρά αντιμετωπίζουν «σοβαρές δυσκολίες» στην πρόσβαση σε πόσιμο νερό μετά την κατάληψη των διαφόρων σταθμών άντλησης και ηλεκτροδότησης από διαφορετικές πλευρές των εμπολέμων, επισημαίνει εξάλλου η ΔΕΕΣ στην ανακοίνωσή της.

Η Μάριαν Γκέισερ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΔΕΕΣ στην Συρία, πέρασε το Σάββατο από το δυτικό Χαλέπι, το οποίο τελεί υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, στις ανατολικές περιοχές της πόλης, τις οποίες ελέγχουν οι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και οι ισλαμιστές της Άχραρ αλ Σαμ και της Τζάμπχατ Αλ Νόσρα, για να συζητήσει για την κατάσταση.

«Όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν να προσπαθήσουν να εγγυηθούν την πρόσβαση των πολιτών σε οποιαδήποτε πλευρά κι αν ανήκουν στο καθαρό νερό», κατέληξε ο Χάμιλτον.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons