Έτοιμη για αλλαγές η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας

2372391.jpg

Αλλαγές στη λειτουργία του συστήματος υγείας προανήγγειλε σήμερα κατά την τελετή παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου Υγείας η νέα πολιτική ηγεσία του, με αιχμή την πάταξη της διαφθοράς και την επίσπευση των διαδικασιών επίλυσης προβλημάτων που ταλανίζουν εδώ και χρόνια το χώρο της Υγείας.

Η κοινωνία έδωσε στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να κάνει επανεκκίνηση, σε όλους τους τομείς και σε όλα τα επίπεδα, είπε ο νέος υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, επισημαίνοντας ότι «σήμερα η υγεία κλυδωνίζεται καθημερινά, ενώ διαρκής είναι ο κίνδυνος λειτουργικού μπλακάουτ». «Οφείλουμε αυτό να το ανατρέψουμε», συνέχισε, «θέτοντας ως προτεραιότητα ένα σχέδιο έκτακτης ενίσχυσης του συστήματος με ανθρώπινο δυναμικό και πάταξη της διαφθοράς».

«Πρέπει να υπάρξει μια προσπάθεια ηθικοποίησης του συστήματος Υγείας» είπε χαρακτηριστικά και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμιστικές τομές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στον ψυχιατρικό τομέα. Ο χώρος της υγείας πρέπει να είναι «προνομιακός» μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ώστε να υπάρξει η αίσθηση ασφάλειας του πληθυσμού και δίκαιης κατανομής των βαρών, κατέληξε ο κ. Ξανθός.

Το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι και το 2010 βρισκόταν συνήθως στην πόρτα του υπουργείου στην οδό Αριστοτέλους, υπό καθεστώς κινητοποιήσεων. «Από εδώ και πέρα δεν υπάρχει δικαιολογία» είπε, «ο λαός μάς εμπιστεύθηκε να προχωρήσουμε».

Επανέλαβε τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο κράτος ώστε, όπως είπε, «να τσακίσουμε τη ραχοκοκαλιά της διαπλοκής, να χτυπήσουμε τη διαφθορά». Αναφερόμενος στη διαφθορά στο χώρο της υγείας είπε ότι το «φακελάκι» είναι μόνο το 10% και το υπόλοιπο είναι υπερτιμολογήσεις, επισημαίνοντας ότι «το μηχανισμό της διαφθοράς δεν τον πείραξε κανείς» και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι καιρός να σταματήσει αυτό το γλέντι». Μάλιστα ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει ισοδύναμο μέτρο για την Υγεία.

Προανήγγειλε, επίσης, την άμεση αλλαγή των διοικητών των νοσοκομείων, καθώς και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου πρόσληψης προσωπικού, ώστε οι διαδικασίες να είναι γρήγορες επισημαίνοντας ότι το σύστημα έχει πρέπει να «αιμοδοτηθεί» με προσωπικό.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons