Αλλάξτε πιάτο και χάστε βάρος

die2_1.medium.jpg

Μία από τις πιθανές αιτίες της παχυσαρκίας είναι το μέγεθος της μερίδας. Για τον καλύτερο έλεγχο του μεγέθους της μερίδας πολλές φορές προκρίνεται η ιδέα της χρήσης μικρότερου μεγέθους πιάτων.

Μία πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Τροφίμων, Διατροφής και Υγείας της Ζυρίχης επεδίωξε να διερευνήσει την επίδραση που μπορεί να έχει η χρήση μικρότερου μεγέθους πιάτου έναντι ενός μεγαλύτερου ως προς το είδος των τροφίμων που επιλέγονται και ως προς τις θερμίδες που προσλαμβάνονται τελικά από τη διατροφή.

Οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες οι οποίες κλήθηκαν να επιλέξουν τρόφιμα από μπουφέ που περιείχε τα ίδια ακριβώς τρόφιμα και στις δύο περιπτώσεις.

Η πρώτη ομάδα χρησιμοποίησε πιάτο μικρότερου μεγέθους, ενώ η δεύτερη ομάδα μεγαλύτερου μεγέθους. Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι οι εθελοντές της δεύτερης ομάδας επέλεξαν περισσότερα λαχανικά για να γεμίσουν το πιάτο τους, γεγονός που δεν αύξησε σημαντικά τις προσλαμβανόμενες θερμίδες του γεύματός τους.

Τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η χρήση μικρότερου μεγέθους πιάτων για τον καλύτερο έλεγχο του μεγέθους της μερίδας ενδεχομένως να μην είναι μία αποτελεσματική λύση, αλλά αντίθετα μια ευκαιρία που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση της κατανάλωσης λαχανικών στα κυρίως γεύματα.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons