Το μέγεθος των πιάτων επηρεάζει το πόσο τρώμε

plates.jpg

Δεν αρκεί κάποιος να είναι εγκρατής σε ό,τι αφορά τις ποσότητες φαγητού και ποτού που καταναλώνει, αφού, σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική έρευνα, το μέγεθος των πιάτων, των ποτηριών και των συσκευασιών μπορούν εύκολα να τον επηρεάσουν.

Όπως εξηγεί η έρευνα, όσο μεγαλύτερα είναι τα πιάτα και τα ποτήρια και όσο μεγαλύτερες είναι οι συσκευασίες των τροφίμων και ποτών που αγοράζουμε, τόσο περισσότερο τρώει και πίνει κανείς.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει ανάλογα και με το μέγεθος της μερίδας στο πιάτο μας, αφού σύμφωνα με τους ερευνητές, οι άνθρωποι διστάζουν να αφήσουν το πιάτο τους ή το ποτήρι τους με φαγητό ή ποτό σε αυτό.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στην επιστημονική επιθεώρηση «Cochrane Database of Systematic Reviews», αξιολόγησαν και συνέκριναν (μετα-ανάλυση) 61 δημοσιευμένες έρευνες, που αφορούσαν συνολικά 6.711 άτομα.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι όσο μένει φαγητό ή ποτό, ο άνθρωπος έχει την τάση να το καταναλώσει ανεξάρτητα από το αν έχει ικανοποιήσει προηγουμένως το αίσθημα της πείνας του.

Συνεπώς, μόνο αν οι μερίδες είναι μικρότερες, η τάση αυτή μπορεί να αντιμετωπισθεί, ώστε να καταπολεμηθεί και η παχυσαρκία.

Τα στοιχεία διαπιστώνουν ότι οι μικρότερες μερίδες μπορούν να μειώσουν κατά 279 έως 527 τις θερμίδες σε μία ημέρα, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Όπως υπενθυμίζουν οι ερευνητές, το πολύ φαγητό και ποτό συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπάθειας, διαβήτη και άλλων παθήσεων.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons