Κουρουμπλής: Γερασμένο σύστημα το ΕΣΥ

fyxn5dz4.medium.jpg

Την ανάγκη ανανέωσης του ΕΣΥ, ενός συστήματος «γερασμένου», όπως το χαρακτήρισε, εξέφρασε ο ο τέως υπουργός Υγείας και επανεκλεγείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» του «Πρακτορείου 104,9 FM».

«Το ΕΣΥ έγινε ένα γερασμένο σύστημα διότι ο κόσμος που το υπηρετεί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν κουραστεί. Δεν είναι απλό πράγμα να δουλεύεις ως νοσηλευτής, ούτε να είσαι τραυματιοφορέας. Θέλει ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού» είπε.

«Αν θέλουμε ένα δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να το νοικοκυρέψουμε, να το οργανώσουμε, να μην έχει σπατάλες, να έχει διαφάνεια, να έχει αποτελεσματικότητα και να έχει και ποιότητα. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν. Το ερώτημα είναι αν μπορούν να γίνουν. Χωρίς να χρειάζονται πάρα πολλά λεφτά, μπορεί να στηθεί το σύστημα σε καλύτερη βάση. Το σύστημα έχει γεράσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

«Εμείς ξεκινήσαμε με δύο πράγματα. Πρώτον, προσπαθήσαμε να αιμοδοτήσουμε το σύστημα με μόνιμο προσωπικό. Η πρώτη έγκριση για φέτος είναι 4.500 στελέχη, αλλά θέλει κάποιο χρόνο γιατί γίνονται όλα μέσω ΑΣΕΠ. Αν κάθε χρόνο προσλαμβάνουμε 4.500 στελέχη για τα επόμενα 3-4 χρόνια, τότε είναι βέβαιο ότι το σύστημα θα έχει αιμοδοτηθεί επαρκώς» σημείωσε και πρόσθεσε: «Από την άλλη, είναι η μηχανογράφηση του συστήματος. Το βρήκαμε σε τραγική κατάσταση. Δεν λειτουργεί ο χάρτης υγείας […] Δηλαδή πάνω από 15 – 20 συστήματα πληροφορικής δεν συνομιλούν μεταξύ τους» πρόσθεσε.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons