Απλές συμβουλές προς αποφυγή κρυολογήματος

synaxi1.medium.jpg

Τώρα που το Φθινόπωρο ήρθε με βήμα ταχύ, το κρυολόγημα από την απότομη αλλαγή του καιρού είναι κάτι που μπορεί να μας χτυπήσει την πόρτα. Για να μην κάτσουμε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι λοιπόν υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι που αν ακολουθήσουμε καθημερινά θα μειώσουν τις πιθανότητες να αρρωστήσουμε ή θα μειώσουν την διάρκεια του κρυολογήματός μας.

Ο φρέσκος αέρας είναι ο καλύτερος και ενδείκνυται σε περιπτώσεις γρίπης αφού ανανεώνει τα αιωρούμενα μικροσωματίδια των

Σύμμαχος υγείας αποδεικνύονται και τα μανιτάρια, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που απέδειξε πως όσοι έτρωγαν καθημερινά για ένα μήνα μαγειρεμένα μανιτάρια, παρουσίασαν υψηλότερους αριθμούς κυττάρων-Τ και λιγότερη φλεγμονή στον οργανισμό τους.

Γνωστή πηγή μόλυνσης είναι και τα χέρια, γι αυτό μια απλή συμβουλή είναι να σταματήσετε να αγγίζετε συνεχώς το πρόσωπό σας. Το άγγισμα του προσώπου και ειδικά των χειλιών αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες του να κολλήσετε κάποιον ιό. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με έρευνες ο μέσος άνθρωπος, αγγίζει το πρόσωπό του με τα χέρια και τα δάχτυλά του, τουλάχιστον τρεις φορές την ώρα!

Ένας καλός ύπνος την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα, θα μπορούσαμε να πούμε, αφού σύμφωνα με έρευνα άτομα που κοιμούνταν λιγότερα από 7 ώρες το βράδυ παρουσιάστηκαν τρεις φορές πιο επιρρεπή σε κρυολογήματα, σε σύγκριση με τα άτομα που κοιμόντουσαν για τουλάχιστον 8 ώρες κάθε βράδυ.

Τα άφθονα υγρά βοηθούν στην διάλυση της βλέννας που παράγει το σώμα μας κατά την διάρκεια γρίπης. Για το λόγο αυτό Οι ειδικοί συστήνουν την κατανάλωση τουλάχιστον 2 λίτρων υγρών την ημέρα.

Επιπρόσθετος τρόπος να απομακρυνθούν τα μικρόβια είναι και το καλό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

Τέλος το γιαούρτι ή το κεφίρ στο πρωινό, εκτός από την μείωση των προβλημάτων στο πεπτικό σύστημα, υπόσχονται να βοηθήσουν και στην προστασία από το κρυολόγημα


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons