Κινδυνεύει η υγεία όσων επισκέπτονται… το κέντρο υγείας στην Λάρισα

room.jpg

Πόσο οξύμωρο μπορεί να είναι να επισκέπτεται ένας ασφαλισμένος τις εγκαταστάσεις του Πρωτοβαθμίου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) στην Λάρισα για λόγους υγείας και να κινδυνεύει η υγεία του; Κι όμως αυτή είναι η πραγματικότητα, διότι οι συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στις εγκαταστάσεις του ΠΕΔΥ μπορεί και να βλάπτουν σοβαρά την υγεία, καθώς η σύμβαση με την εταιρεία καθαριότητας έχει λήξει από τις αρχές Αυγούστου και η κατάσταση στον χώρο, και ιδιαίτερα στις τουαλέτες είναι απελπιστική.

Οι εργαζόμενοι, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσπαθούν εκ των ενόντων να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, ενώ έχουν αποστείλει και σχετικό έγγραφο προς την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, με το οποίο ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή προς την 5η ΥΠΕ, η διευθέτηση της καθαριότητα της μονάδας πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, διότι λόγω του μεγάλου αριθμού προσέλευσης χρηστών υπάρχει κίνδυνο μόλυνσης. Παράλληλα συμπληρώνουν ότι καθημερινά γίνονται αποδέκτες έντονων παραπόνων από τους ασφαλισμένους.

Αν σκεφθεί κανείς ότι κατά μέσο όρο, σύμφωνα με υπολογισμούς, τη μονάδα επισκέπτονται καθημερινά πάνω από 700 άτομα και απασχολούνται και 60 εργαζόμενοι, τότε μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος αλλά και των κινδύνων μόλυνσης που «παραμονεύουν» σε ένα χώρο, ο οποίος δεν καθαρίζεται καθημερινά επισταμένως.

Πάντως, σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ από την 1η Οκτωβρίου, δηλαδή από αύριο, θα αρχίσουν να υπογράφονται οι νέες συμβάσεις και θα λυθεί το πρόβλημα.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons