Νέα δεδομένα για την κατανάλωση αλκοόλ και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

alcohol.medium.jpg

Σύμφωνα με νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal, ακόμα και η ελαφριά προς μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, δηλαδή έως 1 ποτό και έως 2 ποτά ανά ημέρα για γυναίκες και άνδρες αντίστοιχα, συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου.

Για τους σκοπούς της μελέτης χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από δύο μεγάλες μελέτες, στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 88,084 γυναίκες και 47,881 άνδρες, για διάστημα 30 χρόνων. Η ελαφριά προς μέτρια κατανάλωση αλκοόλ ορίστηκε στα 15 γραμμάρια για τις γυναίκες και 30 γραμμάρια για τους άνδρες, ποσότητες που ισοδυναμούν με 1 και 2 ποτά αντίστοιχα.

Επιπλέον, οι ερευνητές αξιολόγησαν πιθανούς συγχυτικούς παράγοντες όπως η ηλικία, η εθνικότητα, ο δείκτης μάζας σώματος, το οικογενειακό ιστορικό εμφάνισης καρκίνου και οι συνήθειες διατροφής, άσκησης και καπνίσματος.

Συνολικά, η ελαφριά προς μέτρια κατανάλωση αλκοόλ φάνηκε να σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου σε άνδρες καπνιστές και σε γυναίκες καπνίστριες και μη.

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, η παρούσα μελέτη παρέχει νέες πληροφορίες για τη σχέση της μέτριας κατανάλωσης αλκοόλ με τον καρκίνο. Κι ενώ απαιτούνται περισσότερες μελέτες για τη διερεύνηση της εν λόγω σχέσης, σε γενικές γραμμές προτείνεται η ημερήσια κατανάλωση αλκοόλ να μην υπερβαίνει το 1 ποτό για τις γυναίκες και τα 2 για τους άνδρες.

Κλείνοντας, σχολιάζει πως άτομα με οικογενειακό ιστορικό εμφάνισης της νόσου ίσως να πρέπει να καταναλώνουν ακόμη μικρότερη ποσότητα ή να απέχουν πλήρως από το αλκοόλ, δεδομένης της σχέσης του με τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών καρκίνου.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons