Επτά μυστικά για λαμπερό χαμόγελο

teeth.jpg

Ένα λαμπερό χαμόγελο κάνει πάντα κάποιον πιο ελκυστικό και γοητευτικό. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δε δίνουν στα δόντια τους την προσοχή που τους αξίζει, ή προκαλούν άθελά τους ανεπανόρθωτες ζημιές σε αυτά, προειδοποιούν οι οδοντίατροι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Dr Uchenna Okoye στη MailOnline, πολλοί άνθρωποι βουρτσίζουν τις λάθος ώρες της ημέρας τα δόντια τους, άλλοι δεν αφιερώνουν τον απαραίτητο χρόνο σε αυτή τη διαδικασία ή ακόμη δε χρησιμοποιούν τα κατάλληλα εργαλεία.

Αν θέλετε να αποκτήσετε πιο λευκά δόντια και ένα αστραφτερό χαμόγελο, δεν έχετε παρά να εντάξετε τα παρακάτω μυστικά στην καθημερινή φροντίδα της οδοντοστοιχίας σας:

1. Δε βουρτσίζουμε με φορά πάνω-κάτω

teeth3.jpg

Το βούρτσισμα των δοντιών με φορά πάνω-κάτω καταστρέφει τα δόντια, φθείροντάς τα και προκαλώντας την υποχώρηση των ούλων. Η κίνηση της οδοντόβουρτσας πρέπει να είναι κυκλική, απαλή και να συνοδεύεται από ελαφρύ μασάζ και των ούλων. «Οι τρίχες της οδοντόβουρτσας δεν πρέπει να ‘πατινάρουν’ επάνω στην επιφάνεια των δοντιών, αλλά να μπαίνουν ανάμεσα στα ούλα, καθώς εκεί ΄κρύβονται’ τα περισσότερα βακτήρια» είπε η ίδια και τόνισε ότι η διάρκεια του βουρτσίσματος πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 λεπτά –αν γίνεται και 5 λεπτά- τη στιγμή που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αφιερώνουν πάνω από 30 δευτερόλεπτα στη φροντίδα των δοντιών τους.

2. Δε μασάμε τσίχλα για πάνω από 10 λεπτά

teeth.jpg

Οι τσίχλες μπορεί να προσδίδουν μια αίσθηση δροσιάς στο στόμα, όμως δεν πρέπει να τις κρατάτε πολύ ώρα στο στόμα μας, προειδοποιεί η Dr Okoye. «Δέκα λεπτά αρκούν, ή μέχρι να φύγει η γεύση τους. Διαφορετικά μπορεί να προκληθούν σημαντικότερα προβλήματα. Τα δόντια είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να ‘σπάνε’ πράγματα. Οι τσίχλες όμως είναι μαλακές και μετά από λίγο τα δόντια αρχίζουν να χτυπούν το ένα πάνω στο άλλο. Επίσης, το στομάχι αρχίζει να αναμένει τροφή παράγοντας μεγαλύτερη ποσότητα οξέων, κάτι που ερεθίζει το βλεννογόνο και μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση έλκους».

3. Χρησιμοποιήστε φράουλες και μαγειρική σόδα

teeth1.jpg

Ο συνδυασμός αυτός λειτουργεί ως ένα φυσικό λευκαντικό δοντιών. Σύμφωνα με την Dr Okoye μία «συνταγή» που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι η εξής: πάρτε οκτώ φράουλες, όσο πιο ώριμες και μαλακές τόσο καλύτερα και μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και δημιουργήστε μια πάστα. Στη συνέχεια βάλτε ένα κομμάτι βαμβάκι ανάμεσα στα δόντια για να το δαγκώσετε, απλώστε την πάστα στα δόντια και τρίψτε την λίγο επάνω σε αυτά. Η μαγειρική σόδα είναι διαβρωτική και μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες που προκαλούνται από καφέ, τσάι και το τσιγάρο.

4. Βουρτσίζετε τα δόντια σας πριν από το πρωινό

teeth2.jpg

Πολλοί πιστεύουν ότι είναι καλύτερα να πλένουν τα δόντια τους μετά το πρωινό γεύμα, ωστόσο το σωστό είναι το ακριβώς αντίθετο.

5. Μην ξεχνάτε να βουρτσίζετε και τη γλώσσα

teeth4.jpg

Το μυστικό για μια δροσερή αναπνοή είναι το καθάρισμα της γλώσσας, κάτι που ξεχνούν να κάνουν πολλοί. Στην επιφάνεια της γλώσσας συγκεντρώνονται τα περισσότερα βακτήρια, καθώς παρέχει το κατάλληλο περιβάλλον για τον πολλαπλασιασμό τους.

6. Χρησιμοποιήστε ηλεκτρική οδοντόβουρτσα

teeth5.jpg

Είναι πιο αποτελεσματικές από τις κλασικές οδοντόβουρτσες. «Είναι σαν να χρησιμοποιεί κανείς το πλυντήριο ρούχων αντί για τη σκάφη για το πλύσιμο των ρούχων» σχολίασε η Dr Okoye.

7. Μην ξεχνάτε το οδοντικό νήμα

teeth6.jpg

Ιδανικά πρέπει να το κάνει κανείς σε καθημερινή βάση, αλλά ακόμη και μέρα παρά μέρα είναι σίγουρα καλύτερο από το καθόλου.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons