Τα παιδικά εμβόλια που είναι σε έλλειψη

embolio.jpg

Μεγάλες ελλείψεις σε παιδικά εμβόλια παρατηρούνται στην φαρμακευτική αγορά με αποτέλεσμα να μένουν ακάλυπτα τα παιδιά.

Με κατεπείγουσα επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τον ΕΟΦ, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) επισημαίνει τις σοβαρές ελλείψεις σημαντικών εμβολίων από την αγορά και ζητά παρεμβάσεις για την άμεση λύση του προβλήματος.

Ο ΠΦΣ τονίζει ότι «έχουμε επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί και καταγγείλει τις ελλείψεις φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί ασθενείς και φαρμακοποιούς» και το οποίο επιτείνεται από τη μεγάλη μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης τα τελευταία χρόνια, καθώς και την ένταξη σε αυτήν της δαπάνης των εμβολίων.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος, και ο γενικός γραμματέας, Ιωάννης Μακρυγιάννης, οι οποίοι υπογράφουν την επιστολή, ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Υγείας «προκειμένου να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν το εξαιρετικά σημαντικό αυτό ζήτημα, καθώς η έλλειψη εμβολίων πλήττει μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, τα μικρά παιδιά».

Πλέον ελλιπής είναι ο εμβολιασμός κατά του κοκκύτη, ενώ τεράστια προβλήματα επάρκειας διαπιστώνονται και στα τετραδύναμα εμβόλια διφθερίτιδας, κοκκύτη, τετάνου, πολιομυελίτιδας, στα πενταπλά, της ηπατίτιδας Α, το τετραπλό Ιλαράς-Ερυθράς-Παρωτίτιδας-Ανεμοβλογιάς και το τετραδύναμο διφθερίτιδας-κοκίτη-τετάνου-πολιομυελίτιδας.

Εκπρόσωποι φαρμακευτικών αποδίδουν τις ελλείψεις των εμβολίων στη συνεχή αύξηση του παγκόσμιου πληθυσμού και την αυξημένη πρόσβαση του πληθυσμού αυτού στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,ενώ αναμένονται ορισμένες έκτακτες εισαγωγές.

 

Ενδεικτικά αναφέρονται εμβόλια των οποίων παρατηρείται έλλειψη στην αγορά και για αρκετά εξ αυτών δεν αναμένεται να αποκατασταθεί άμεσα.

-Pentavac
-Tetravac
-Infanrix
-Infarix – tetra
-Boostrix – polio
-Meningitec
-Priorix
-Priorix terra
-Havrix
-Varilrix

Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς εδώ και ένα χρόνο εμφανίζονται ελλείψεις σε βασικά εμβόλια που υπάγονται στο πρόγραμμα Εθνικού Εμβολιασμού.

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons