Δεν θεωρείται πλέον ενδημική η πολιομυελίτιδα στη Νιγηρία

poluomel.medium.jpg

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αφαίρεσε την Παρασκευή τη Νιγηρία από τον κατάλογο με τις χώρες όπου η πολιομυελίτιδα θεωρείται ενδημική, χαιρετίζοντας αυτή «την ιστορική πρόοδο» περισσότερο από έναν χρόνο αφού καταγράφηκε το τελευταίο κρούσμα της ασθένειας στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής.

Πλέον μόνο δύο χώρες παραμένουν στον κατάλογο: το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

«Είναι η πρώτη φορά που η Νιγηρία σταματά τη μετάδοση του ιού της πολιομυελίτιδας», ανέφερε ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε με την ευκαιρία μιας συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη της ένωσης που ειδικεύεται στην καταπολέμηση της ασθένειας.

Τον Ιούλιο συμπληρώθηκε ένας χρόνος από το τελευταίο κρούσμα που καταγράφηκε στη Νιγηρία. Πέρυσι καταγράφηκαν μόλις έξι κρούσματα, έναντι 338 το 2009, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Πρέπει να περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος χωρίς να καταγραφούν νέα κρούσματα προκειμένου μια χώρα να μπορέσει να βγει από τον κατάλογο.

Ο ΠΟΥ διευκρίνισε ότι «όλα τα δεδομένα μάς επέτρεψαν να επιβεβαιώσουμε ότι πέρασαν 12 ολόκληροι μήνες χωρίς νέο κρούσμα» στη Νιγηρία.

Στη συνέχεια πρέπει να περάσουν ακόμη δύο χρόνια χωρίς νέα κρούσματα προκειμένου μια περιοχή να θεωρηθεί ότι είναι πλέον ελεύθερη από την ασθένεια.

Πάντως δεν αποκλείεται να έχουν υπάρξει μεμονωμένα κρούσματα. Καθώς κάποιες περιοχές της Νιγηρίας είναι απομονωμένες είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί με ακρίβεια η εξάλειψη της ασθένειας.

Παράλληλα προβλήματα στις εκστρατείες εμβολιασμού προκαλεί η παρουσία της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Εξάλλου τα τελευταία χρόνια οι Νιγηριανοί αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τον εμβολιασμό των παιδιών, αφού μουσουλμάνοι ιερείς και γιατροί διέδωσαν φήμες ότι το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας αποτελεί μέρος μιας δυτικής συνωμοσίας για τη μείωση του πληθυσμού της Αφρικής.

Τον Αύγουστο η αφρικανική ήπειρος γιόρτασε έναν χρόνο χωρίς πολιομυελίτιδα, ένα σημαντικό βήμα προς την εξάλειψη της ασθένειας σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με υπηρεσίες του ΟΗΕ. Το τελευταίο γνωστό κρούσμα της ασθένειας καταγράφηκε στις 11 Αυγούστου του 2014 στη Σομαλία.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons