Επιστήμονες καταρρίπτουν τη δικαιολογία του «πονοκέφαλου»

%CF%83%CE%B5%CE%BE-%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE

Τις φήμες , ή ίσως και τις δικαιολογίες πως οι ημικρανίες μειώνουν τη σεξουαλική δραστηριότητα το ατόμου έρχεται να καταρρίψει νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από τους επιστήμονες του Wake Forest University School of Medicine στις ΗΠΑ.

Κατά την διάρκεια της έρευνας οι επιστήμονες εξέτασαν διεξοδικά 68 νέους με μέσο όρο ηλικίας τα 24 έτη, οι οποίοι υπέφεραν από 10 πονοκέφαλους τουλάχιστον τον χρόνο.

Διαπίστωσαν ότι στους άνδρες, τα επίπεδα ερωτικής ορμής ήταν κατά 24% υψηλότερα απ” ό,τι στις γυναίκες, ενώ οι ασθενείς με ημικρανία βρέθηκαν να έχουν ερωτική ορμή που ήταν κατά 20% υψηλότερη απ” ό,τι οι ασθενείς που έπασχαν από πονοκεφάλους τάσης. Οι γυναίκες με ημικρανία βρέθηκαν να έχουν τα ίδια επίπεδα ερωτικής ορμής όπως οι άνδρες που έπασχαν από πονοκέφαλους τάσης.

Το συμπέρασμα των επιστημόνων είναι ότι οι ασθενείς με ημικρανία έχουν υψηλότερα επίπεδα ερωτικής ορμής.

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, τα μέχρι στιγμής επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι τόσο η σεξουαλική επιθυμία όσο και ο πονοκέφαλος της ημικρανίας έχουν μια σύνθετη σχέση με τα επίπεδα της σεροτονίνης, έναν νευροδιαβιβαστή που σχετίζεται μεταξύ άλλων και με την κατάθλιψη.

Όταν η σεροτονίνη είναι σε υψηλά επίπεδα, πιθανόν μειώνει τη λίμπιντο, δηλαδή την ερωτική ορμή. Ωστόσο, σε άτομα με ημικρανία βρέθηκε ότι τα επίπεδα της σεροτονίνης ήταν χαμηλά με αποτέλεσμα όσοι είχαν ημικρανία να έχουν μεγαλύτερη σεξουαλική επιθυμία.

Οι επιστήμονες διατηρούν ωστόσο τις επιφυλάξεις τους για το πώς δρα η σεροτονίνη σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, καθώς η μελέτη συμπεριέλαβε μόνο νέους ανθρώπους.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons