«Είσαι γυναίκα, είσαι δύναμη»

%20%CF%84%CE%BF%CF%85%20%CE%BC%CE%B1%CF%

Ψυχολογία, εξωτερική εμφάνιση, διατροφή και φυσική κατάσταση, είναι τρεις διαφορετικές πτυχές της γυναικείας φύσης και θηλυκότητας, που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών με καρκίνο του μαστού και στην ανάκτηση της αυτοπεποίθησής τους.

Η γυναίκα ασθενής έχει ανάγκη τη στήριξη και τη συναισθηματική ενδυνάμωση και προς αυτή την κατεύθυνση διοργανώνονται στην Αθήνα από 5 Οκτωβρίου έως 12 Νοεμβρίου, πέντε διαδοχικοί κύκλοι δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων με τίτλο «Είσαι γυναίκα, είσαι δύναμη», με στόχο την παροχή των απαραίτητων εργαλείων τα οποία θα βοηθήσουν την γυναίκα να ανακαλύψει την εσωτερική της δύναμη και να ανταπεξέλθει με σθένος και αυτοπεποίθηση στον αγώνα της.

«Ως θεράποντες γιατροί ερχόμαστε αντιμέτωποι με τους φόβους και τις ανησυχίες των γυναικών που βιώνουν τον καρκίνο του μαστού. Πέρα από την έγκαιρη διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση, η ολιστική προσέγγιση της ασθενούς σε επίπεδο ψυχολογίας, ευεξίας και ποιότητας ζωής μπορεί να συμβάλλει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο γενικός γραμματέας της Εταιρίας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας Γιάννης Μούντζιος.

«Χρειαζόμαστε στήριξη και να αντιληφθούμε ότι η ζωή δεν σταματάει…», ανέφερε η γνωστή ερμηνεύτρια Χάρις Αλεξίου, που στηρίζει το πρόγραμμα, «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη», περιγράφοντας την δική της εμπειρία. «Αισθάνθηκα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου, όταν έμαθα ότι πάσχω από καρκίνο του μαστού», είπε η Χάρις Αλεξίου, εξηγώντας ότι δεν έζησε την ασθένεια, καθώς το διαπίστωσε, όπως είπε εγκαίρως και δεν χρειάστηκε να κάνει χημειοθεραπείες.

«Με την ανακοίνωση της, όμως το σοκ είναι μεγάλο και κρατάει αρκετά. Βλέπεις τη ζωή σου από την αρχή και ερωτήματα τύπου γιατί σε εμένα, τι δεν έκανα καλά, γιατί το επέτρεψα να συμβεί, απασχολούν το μυαλό σου. Γινόμαστε εγωκεντρικές, κλεινόμαστε στον εαυτό μας και δεν ενδιαφερόμαστε να μάθουμε ότι και άλλοι άνθρωποι νοσούν» ανέφερε η κ. Αλεξίου και πρόσθεσε: «Οι γυναίκες ασθενείς χρειάζονται βοήθεια για να βγουν από τον πολύ στενό κόσμο τους να ξαναβρούν τον εαυτό τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους, ως μητέρες, σύζυγοι, φίλες, εργαζόμενες».

Στο μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Παρηγορητικής Φροντίδας (εορτάζεται το δεύτερο Σάββατο του Οκτωβρίου), «Όχι κρυμμένες ασθένειες, Όχι κρυμμένες ζωές», αναφέρθηκε η Αθηνά Βαδαλούκα, αναπληρώτρια καθηγήτρια Θεραπείας, Πόνου και Παρηγορητικής Αγωγής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, προσθέτοντας και το δικό της, «Όχι, στην απομόνωση αυτών των ανθρώπων».

Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη», υλοποιείται από το τμήμα Ογκολογίας της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis, τελεί υπό την αιγίδα, της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας και σε συνεργασία με τους συλλόγους ασθενών «Αγκαλιάζω», «Άλμα Ζωής» και ΚΕΦΙ, καθώς και την Διεπιστημονική Εταιρία Μουσικοθεραπείας και Έρευνας Sonora.

Τα σεμινάρια θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη από τις 17:30 – 20:30, και τις Παρασκευές από τις 18:30 – 20:30. Η παρακολούθηση είναι δωρεάν και απαιτείται η ηλεκτρονική εγγραφή στοhttp://ift.tt/1iujNWk eisaigynaika-eisaidynami. Η κάθε γυναίκα έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε όσα σεμινάρια επιθυμεί.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στον πολυχώρο «7ος», Καραγεώργη Σερβίας 4 (Στοά Καλλιγά), πλατεία Συντάγματος, εκτός από τα σεμινάρια μαγειρικής και διατροφής που θα πραγματοποιηθούν στο «Driskas Test Kitchen» Λάμψα 19 Αμπελόκηποι και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας. Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα, είσαι δύναμη», θα «ταξιδέψει» το 2016 σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons