Πώς να βοηθήσετε τα παιδιά να καταλάβουν τη νόσο Αλτσχάιμερ

wre-735x459.jpg

Όταν κάποιο μέλος της οικογένειας πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ, επηρεάζει τους πάντες στην οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.

Δίνοντας όμως στα παιδιά κατανοητές πληροφορίες σχετικά με το Αλτσχάιμερ θα τα βοηθήσετε να την καταλάβουν καλύτερα. Φυσικά μεγάλη σημασία έχει και το είδος της σχέσης του παιδιού με το μέλος της οικογένειας που πάσχει από το Αλτσχάιμερ, αν δηλαδή πρόκειται για κάποιο εγγόνι τότε προφανώς πρέπει να εξηγήσετε τις αλλαγές στην συμπεριφορά του παππού ή της γιαγιάς.

Πώς να ξεκινήσω τη συζήτηση

Σκεφτείτε το εξής: Βλέποντας την εξέλιξη της νόσου σε ένα αγαπημένο πρόσωπο είναι τρομακτικό για εσάς που είστε ενήλικες, πόσο μάλλον για ένα παιδί. Φανταστείτε ένα μικρό παιδί να αγωνιά να καταλάβει γιατί η γιαγιά συμπεριφέρεται τόσο παράξενα ή δεν μπορεί να θυμηθεί το όνομά του. Είναι λοιπόν σημαντικό να μην αναβάλλετε αυτή τη δύσκολη συζήτηση και να εξηγήσετε στο παιδί τι ακριβώς συμβαίνει.

Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons