Ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού αυξάνεται, όσο ανεβαίνουν τα κιλά στη ζυγαριά

girlss.jpg

Η παχυσαρκία αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες εμφάνισης επιθετικής μορφής καρκίνου του μαστού στις γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, υποστηρίζουν ερευνητές. Οι επιστήμονες παρακολούθησαν την πορεία της υγείας 67.000 γυναικών, οι οποίες είχαν ήδη περάσει τη φάση της εμμηνόπαυσης για 13 χρόνια και βρήκαν, ότι ήταν πιο πιθανό να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού όσες ήταν υπέρβαρες.

Μάλιστα, η αύξηση του κινδύνου εξαρτιόταν από το… πόσα κιλά έδειχνε η ζυγαριά.

Οι γυναίκες που ήταν παθολογικά παχύσαρκες –με δείκτη μάζας σώματος από 35 και πάνω- είχαν 58% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης μιας επιθετικής μορφής καρκίνου σε σχέση με τις γυναίκες που διατηρούσαν το σωματικό τους βάρος σε υγιή επίπεδα.

Οι ειδικοί συνιστούν, ότι η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής και η γυμναστική μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης όλων των μορφών καρκίνου. Η συγκεκριμένη μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από αμερικανούς ερευνητές στο Σιάτλ, προειδοποιεί ότι η αύξηση του βάρους συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού.

Στην έρευνα συμμετείχαν 3.388 γυναίκες ηλικίας 50-79 ετών, οι οποίες διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού μέσα στη δεκαετία του 1990. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν, ότι η παχυσαρκία –δείκτης μάζας σώματος μεγαλύτερος του 25- αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού κατά 17%.

Για δείκτη μάζας σώματος μεγαλύτερο του 30, ο κίνδυνος αυξάνεται κατά 37%, ενώ όσες πάσχουν από παθολογική παχυσαρκία –δείκτης μάζας σώματος άνω του 35- διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού της τάξης του 58%.

Επιπλέον, ακόμη και οι γυναίκες που είχαν υγιές σωματικό βάρος στην αρχή της μελέτης αλλά έβαλαν 5% του δείκτη μάζας σώματός τους μέσα στην επόμενη δεκαετία, εμφάνισαν αυξημένο κίνδυνο της τάξης του 36%.

Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό JAMA Oncology.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons