Έρευνα συσχετίζει την πρόωρη γέννηση με την οικονομική κατάσταση στην ενήλικη ζωή

ja6_1.medium.jpg

Μεγαλύτερη πιθανότητα να βγάλουν λιγότερα χρήματα ως ενήλικες και να έχουν οικονομικά προβλήματα έχουν τα παιδιά που γεννιούνται πρόωρα, σύμφωνα με νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Η πρωτότυπη μελέτη για πρώτη φορά συσχετίζει τον πρόωρο τοκετό με την κατοπινή οικονομική κατάσταση ενός ανθρώπου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ψυχολογίας Ντίτερ Βόλκε του Πανεπιστημίου του Γουόργουικ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ψυχολογικό περιοδικό «Psychological Science», μελέτησαν στοιχεία για πάνω από 15.000 άτομα, συσχετίζοντας τον χρόνο γέννησης καθενός με την οικονομική κατάστασή του στην ηλικία των 42 ετών.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί πριν την ώρα τους, αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα υγείας και έχουν χειρότερες επιδόσεις στο σχολείο.

Η νέα μελέτη δείχνει επίσης ότι συχνά καταλήγουν σε δουλειές με χαμηλότερο μισθό (π.χ. χειρωνακτικές) και επίσης είναι πιο πιθανό να βρεθούν στην ανεργία, να μην έχουν δικό τους σπίτι και γενικά να έχουν μικρότερο πλούτο, σε σχέση με τους συνομηλίκους τους που είχαν γεννηθεί κανονικά.

Τα παιδιά που γεννήθηκαν πριν την 37η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, εμφανίζουν συχνά στο σχολείο μεγαλύτερη υστέρηση στα μαθηματικά, γεγονός με κατοπινές επιπτώσεις στη δουλειά και στη ζωή τους. Οι ερευνητές τόνισαν ότι τα περισσότερα παιδιά που μελετήθηκαν, δεν είχαν γεννηθεί ιδιαίτερα πρόωρα (κατά μέσο όρο πέντε εβδομάδες νωρίτερα), παρόλα αυτά οι επιπτώσεις ήταν μακρόχρονες.

Οι συνέπειες του πρόωρου τοκετού είναι ορατές ακόμη και στην πέμπτη δεκαετία της ζωής ενός ανθρώπου, δήλωσε ο Βόλκε. Ο Βρετανός ψυχολόγος επεσήμανε την ανάγκη τα παιδιά από πρόωρο τοκετό να τυγχάνουν πρόσθετης υποστήριξης στο σχολείο, με δεδομένο, όπως είπε, ότι «οι βασικές μαθηματικές ικανότητες είναι όλο και πιο σημαντικές στις σύγχρονες δουλειές».

Το ποσοστό πρόωρων γεννήσεων υπολογίζεται γύρω στο 7%. Όσο μεγαλύτερη είναι η μητέρα, τόσο αυξάνει η πιθανότητα πρόωρου τοκετού.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons