Πόσα μικρόβια μπορεί να κουβαλάει ένα αεροπλάνο

kv6psv80.jpg

Τα αεροπορικά ταξίδια δεν είναι και η πιο υγιεινή εμπειρία-όχι ότι συμβαίνει με άλλα μέσα μεταφοράς. Ορδές ανθρώπων με όλων των ειδών των μικροβίων που μεταφέρει ο καθένας, κάθονται σε μια διάταξη καθισμάτων με αμφισβητήσιμες συνήθειες υγιεινής, σε ένα μικρό χώρο που μοιράζονται τον αέρα…

Ερευνητές εξέτασαν μια σειρά από αντικείμενα που χρησιμοποιούν και αγγίζουν ευρέως οι επιβάτες και τα αποτελέσματα ήταν, αναμενόμενα για πολλούς, ανησυχητικά. Ένα on air πάρτι μικροβίων!

armchair.jpg

1. Τα «μπράτσα» του καθίσματος

Όταν ερευνητές εφάρμοσαν ένα μολυσματικό στέλεχος του E. coli σε «μπράτσα» της καθίσματος αεροπλάνου, τα δυσάρεστα βακτηρίδια παρέμειναν εκεί για τουλάχιστον 96 ώρες – περισσότερο από ό, τι σε δύο τραπεζάκια και ένα καζανάκι τουαλέτας.

Παρόλο που δεν μπορείτε να μολυνθείτε με E. coli μόνο από το άγγιγμα, σίγουρα δεν θέλετε να τρίβετε τα χέρια σας σε όλο το μπράτσο: Αν συμβεί να αγγίξετε ένα αντικείμενο με E. coli και στη συνέχεια πιάσετε τα μάτια σας ή αγγίξετε το στόμα σας, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.

trail.jpg

2. Το τραπεζάκι μπροστά από το κάθισμα της θέσης

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα κατά τη διάρκεια μιας μελέτης του 2007, ανακάλυψαν ότι τέσσερα από τα έξι τραπεζάκια βρέθηκαν θετικά σε μια σειρά από μικρόβια που μπορεί να προκαλέσουν εμετό και διάρροια. Το χειρότερο όλων, είναι ότι αυτά καθαρίζονται μόλις μια φορά τη μέρα.

3. Η λαβή από το εσωτερικό της πόρτας της τουαλέτας

«Οι επιβάτες ενός αεροσκάφους πηγαίνουν, σαφώς, στην τουαλέτα. Οπότε, είθισται να αγγίζουν πολλές θέσεις-το πάνω μέρος των καθισμάτων-στο διάδρομο, μέχρι να φτάσουν στο χώρο για τη προσωπική τους ανάγκη. Ακολούθως κάνουν χρήση της τουαλέτας, δεν πλένουν τα χέρια τους και επιστρέφουν στις θέσεις τους», είπε ο Δρ. Michael Zimring συγγραφέας του βιβλίου «Health Travel», στην Huffington Post.

toilet.jpg

4. Το καζανάκι της τουαλέτας

Αντικείμενο που αποδείχθηκε ότι είναι ένα ασφαλές «λιμάνι» για το E. coli για 48 ώρες – τόσο διήρκεσε το βακτήριο όταν οι ερευνητές το εφάρμοσαν στην επιφάνεια. Να θυμάστε: δεν μπορείτε να μολυνθείτε από το άγγιγμα επιφάνειας με E. Coli, αλλά για να ελαχιστοποιηθεί η επαφή με όλα τα μικρόβια, είναι καλύτερο να καλύψετε το χέρι σας με μια χαρτοπετσέτα πριν τραβήξετε το καζανάκι.

5. Οι βρύσες της τουαλέτας     

Ναι, το E. coli ξαναχτυπά και εδώ! Περίπου το 30% των μπαταριών από βρύσες τουαλέτας σε αεροσκάφη, έφεραν άπειρα βακτήρια κατά την ίδια προαναφερθείσα μελέτη του. Χρησιμοποιήστε τον αγκώνα σας, αντ “αυτού.

6. Οι κουβέρτες

Συνήθως οι αεροσυνοδοί επιβεβαιώνουν ότι οι κουβέρτες που τοποθετούνται κάθε μέρα στο αεροπλάνο, είναι καθαρές, φρέσκιες αλλά διπλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται σε κάθε άλλη πτήση για το υπόλοιπο της ημέρας.

7. Το κάθισμα της τουαλέτας

Το 20% των καθισμάτων, είναι ο παράδεισος του E.Coli…


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons