Επιζήμια για τα παιδικά δόντια η τοπική αναισθησία

2345643521456.medium.jpg

Ολοένα και περισσότερα παιδιά καταφεύγουν στους οδοντιάτρους λόγω προβλημάτων στα δόντια τους ή για ορθοδοντικές εργασίες και για πρώτη φορά μια διεθνής μελέτη φέρνει στο προσκήνιο τον κίνδυνο για την ανάπτυξη των παιδικών δοντιών από την τοπική αναισθησία.

Οι ερευνητές από τη Βρετανία, την Ελβετία και την Κίνα, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Μπινγκ Χου της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πλίμουθ της Βρετανίας, που έκαναν τη δημοσίευση στο νέο περιοδικό βιοϊατρικής έρευνας «Cell Death Discovery», μελέτησαν την επίπτωση που έχουν τα τοπικά αναισθητικά στα οδοντικά κύτταρα τόσο πειραματόζωων όσο και ανθρώπων.

Η μελέτη συμπέρανε ότι οι ουσίες που χρησιμοποιούνται συνήθως για τοπική αναισθησία στα οδοντιατρεία, μπορούν να κάνουν ζημιά στα κύτταρα και, κατά συνέπεια, στην κανονική ανάπτυξη των δοντιών. Σύμφωνα με τους ερευνητές, στις οδοντιατρικές θεραπείες γίνεται η μεγαλύτερη χρήση τοπικής αναισθησίας από κάθε άλλη ιατρική πράξη.

Αν και έχουν καθοριστεί ανώτατα επιτρεπόμενα όρια για την χρήση αυτών των αναισθητικών, δεν έχουν μελετηθεί μέχρι σήμερα πλήρως οι πιθανές παρενέργειές τους στον οδοντικό ιστό. Η νέα έρευνα δείχνει ότι όσο περισσότερο εκτίθενται τα κύτταρα των δοντιών σε τοπικά αναισθητικά, τόσο περισσότερο επηρεάζεται η λειτουργία των μιτοχονδρίων (των ενεργειακών «εργοστασίων» του κυττάρου), με συνέπεια να επιταχύνεται αφύσικα ο κυτταρικός θάνατος.

Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες και κλινικές μελέτες για να επιβεβαιώσουν τις πιθανές επιπτώσεις των τοπικών αναισθητικών στην ανάπτυξη των δοντιών, προτού προταθούν αλλαγές στις έως τώρα συστάσεις στους οδοντογιατρούς (στην κατεύθυνση της ελαχιστοποίησης της τοπικής αναισθησίας). Από την άλλη, οι επιστήμονες υπογράμμισαν πως οι γονείς δεν πρέπει να πανικοβληθούν και να αποφεύγουν να πηγαίνουν τα παιδιά τους στον οδοντογιατρό.

Οι ερευνητές επεσήμαναν επίσης την ανάγκη οι γονείς να καθοδηγούν σωστά τα παιδιά τους, ώστε -με την κατάλληλη πρόληψη (σωστή διατροφή, τακτικό βούρτσισμα κλπ.) να μην χρειάζεται να καταλήξουν στον γιατρό, π.χ. για εξαγωγή κάποιου δοντιού.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons