Οκτώ τρόποι να απαλλαγείτε από τη λιγούρα

skafn2.jpg

Έχουν βρεθεί όλοι σε αυτή τη θέση: ένα σοκολατένιο cupcake δεν διστάζει να σας κοιτάζει στα μάτια ενώ περνάτε μπροστά από έναν φούρνο ή ξαφνικά αισθάνεστε ότι το σακουλάκι με τα πατατάκια από το μηχάνημα αυτόματης πώλησης σας «κλείνει το μάτι».

Μπορεί η λογική να σας λέει ότι πρέπει να αντισταθείτε, η λαχτάρα όμως και η δύναμη της θέλησης άλλα φωνάζουν! Προτείνουμε το εξής:  την επόμενη φορά που θα έχετε την επιθυμία για διατροφικές  ατασθαλίες, υιοθετήστε μια από τις παρακάτω τακτικές.

Πηγαίνετε για περπάτημα

Μια νέα μελέτη από το περιοδικό PLoS One διαπίστωσε ότι το περπάτημα ή ακόμη και 15 λεπτά στον διάδρομο μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τις πιθανότητές σας να αντισταθείτε σε ένα πρόχειρο γεύμα.

Δοκιμάστε ένα ρόφημα

Ένα ποτήρι νερό εμποτισμένο με γεύσεις μέντας, αγγουριού, βασιλικού ή ακόμη και ρόδι είναι αναζωογονητικό και άκρως λειτουργικό για να κατευνάσει τις λιγούρες. Απλά αποφύγετε ποτά με τεχνητά γλυκαντικά καθώς τα υποκατάστατα της ζάχαρης μπορούν να κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Πιείτε ένα τσάι με τζίντζερ (πιπερόριζα)

Το τζίντζερ είναι ένα από τα βότανα που βοηθούν στην καταπολέμηση της παρατεταμένης παρόρμησης για κάτι γλυκό. Ρίξτε  λίγο τζίντζερ και φέτες λεμονιού σε ζεστό νερό ή πιείτε απλά ένα τσάι με τζίντζερ.

Κάντε ένα διάλειμμα

Καθίστε λίγο να κουτσομπολέψετε με έναν συνάδερφο στη δουλειά αν βρίσκεστε στον χώρο εργασίας σας, πλύνετε τα πιάτα αν είστε σπίτι ή πάρτε ένα τηλέφωνο κάποιο αγαπημένο πρόσωπο οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε. Η αλλαγή του χώρου θα σας βοηθήσει να ξεχαστείτε και κατά πάσα πιθανότητα να «ξεχαστεί» και η λαχτάρα για κάτι «αμαρτωλό.»

Πιείτε ένα ποτήρι με νερό

Συχνά συγχέουμε την πείνα με την δίψα και μπορεί να θέλουμε φαγητό όταν είμαστε αφυδατωμένοι. Ένα ποτήρι νερό είναι αρκετό για να «κλωτσήσει» το αίσθημα της πείνας.

Μασήστε τσίχλα

Οι άνθρωποι που μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη σε διάστημα τριών ωρών μετά το γεύμα αναφέρουν μειωμένο αίσθημα της πείνας, υποστηρίζει  νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα. Είναι επίσης πιο δραστήριοι και  ξεκούραστοι.

Πάρτε έναν υπνάκο

Αρκετές μελέτες συνδέουν την έλλειψη νυκτερινού ύπνου με την επιθυμία για πρόχειρο φαγητό. Έχοντας αυτό κατά νου, φροντίστε να ξεκουράζεστε όσο περισσότερο μπορείτε. Η εξάντληση  μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει σύγχυση. Μια σιέστα μόλις 15 λεπτών μπορεί να βοηθήσει.

Καταναλώστε μια μικρή ποσότητα αυτού που επιθυμείτε σε συνδυασμό με κάτι πιο υγιεινό

Έρευνες δείχνουν ότι μια μικρή ποσότητα της γεύσης που επιθυμείτε με κάτι πιο θρεπτικό μπορεί να σας αφήσει ικανοποιημένους. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τις ποσότητες μικρές, να τρώτε αργά και να συνοδεύετε το γεύμα σας πάντα με νερό.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons