Πώς επηρεάζουν οι αρνητικές σκέψεις την ψυχική και σωματική υγεία

22997497_shutterstock_294303317.limghand

Οι αρνητικές πνευματικές πεποιθήσεις φαίνεται να επηρεάζουν αρνητικά τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία και να αυξάνουν τον βαθμό πόνου, που νιώθουμε. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν πρόσφατα ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι, που εξέτασαν σχεδόν 200 άτομα, προκειμένου να δουν πώς οι πνευματικές τους πεποιθήσεις επηρέαζαν την υγεία τους.

Σύμφωνα με τον Brick Johnstone, νευροψυχολόγο και καθηγητής της ψυχολογίας της υγείας στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, «σε γενικές γραμμές, όσο πιο θρησκευόμενος ή πνευματικός άνθρωπος είναι κάποιος, τόσο πιο υγιής είναι. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και ο παραμικρός βαθμός αρνητισμού φάνηκε να επηρεάζει αρνητικά την υγεία των συμμετεχόντων».

Τι θα πει, όμως, «αρνητικές» πεποιθήσεις; Ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι άρρωστοι, επειδή έχουν κάνει κάτι κακό και ο Θεός τους τιμωρεί για αυτό.

Πόσοι είναι οι άνθρωποι αυτοί; Το νούμερο δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο, καθώς προηγούμενη έρευνα αποκάλυψε ότι το 10% περίπου των ανθρώπων πιστεύουν ότι ο θεός δεν θα τους αγαπάει, αν δεν κάνουν το σωστό.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, που θα στοχεύουν στην αντιστροφή αυτών των αρνητικών πεποιθήσεων, αρκετοί άνθρωποι θα μπορέσουν να βελτιώσουν τη γενική κατάσταση της υγείας τους.

Πηγή: vita.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons