Ποια είναι η σχέση της ασπιρίνης ως «όπλο» κατά του καρκίνου

canc-656x410.jpg

Μια δόση ασπιρίνης την ημέρα μπορεί να σταματήσει την περαιτέρω εξάπλωση του καρκίνου του μαστού, υποστηρίζει μια νέα έρευνα αμερικανών επιστημόνων.

Προηγούμενες έρευνες είχαν διαπιστώσει την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου φαρμάκου στο μπλοκάρισμα της  εξάπλωσης των καρκινικών κυττάρων στο παχύ έντερο, το γαστρεντερικό σύστημα και τον προστάτη.

Το «κλειδί», όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες, είναι ότι η ασπιρίνη βοηθά στη διασφάλιση ενός μη ευνοϊκού περιβάλλοντος για την αναπαραγωγή των καρκινικών βλαστικών κυττάρων.

Ο  Dr Sushanta Banerjee ανέφερε, ότι η ασπιρίνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης δευτερογενών όγκων πέντε έως 10 χρόνια μετά την αρχική διάγνωση ενός ασθενούς.

«Όταν γίνεται η θεραπεία σε κάποιον ασθενή, στην αρχή ελπίζουμε ότι ο όγκος θα συρρικνωθεί. Το πρόβλημα εμφανίζεται πέντε έως 10 χρόνια μετά, όταν εμφανίζονται οι υποτροπές. Ο καρκίνος έχει βλαστικά κύτταρα ή υπολείμματα κυττάρων. Τα κύτταρα αυτά έχουν ήδη επιζήσει της χημειοθεραπείας ή όποιας άλλης θεραπείας έχει ακολουθηθεί και παραμένουν αδρανή, έως ότου οι συνθήκες μέσα στον οργανισμό γίνουν πιο ευνοϊκές για την αναπαραγωγή τους και πάλι. Όταν επανεμφανιστούν μπορεί να γίνουν πολύ επιθετικές μορφές καρκίνου» εξήγησε ο ίδιος.

Ο Dr Banerjee και η ερευνητική του ομάδα εξέτασαν κατά πόσο η ασπιρίνη θα μπορούσε να αλλάξει τη μοριακή «υπογραφή» στα καρκινικά κύτταρα του καρκίνου του μαστού, σε τέτοιο βαθμό ώστε να σταματήσει την εξάπλωσή του.

«Βρήκαμε, ότι η ασπιρίνη έκανε αυτά τα υπολειμματικά καρκινικά κύτταρα να χάνουν τις ιδιότητες αυτό-ανανέωσής τους. Βασικά, δε μπορούσαν να μεγαλώσουν ή να αναπαραχθούν. Επομένως, προκύπτουν δύο στοιχεία. Μπορούμε να χορηγούμε ασπιρίνη μετά τη χημειοθεραπεία για να αποτρέψουμε την πιθανότητα υποτροπής, ή να τη χρησιμοποιούμε προληπτικά» ανέφερε ο ίδιος.

Οι ειδικοί συνιστούν οι ασθενείς να συμβουλεύονται το γιατρό τους προτού αποφασίσουν να ξεκινήσουν καθημερινή θεραπευτική αγωγή με ασπιρίνη.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons