Οι επιπλοκές στην εγκυμοσύνη αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιοπάθειας

109.medium.jpg

Οι επιπλοκές που μπορεί να εμφανίσει μια έγκυος χτυπάει καμπανάκι για αυξημένο κίνδυνο να πεθάνει από καρδιοπάθεια αργότερα στη ζωή της, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Μπάρμπαρα Κον του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, που έκαναν τη δημοσίευση στο αμερικανικό καρδιολογικό περιοδικό «Circulation», ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 15.500 εγκύους, που είχαν γεννήσει μεταξύ 1959-1967 και από τις οποίες οι 368 είχαν πεθάνει το 2011 (σε μέση ηλικία 66 ετών) εξαιτίας καρδιαγγειακής νόσου.

Η μελέτη έδειξε ότι όσες γυναίκες είχαν εμφανίσει προβλήματα στην εγκυμοσύνη τους (προεκλαμψία, πρόωρος τοκετός κ.α.), ήταν αυτές που είχαν την μεγαλύτερη πιθανότητα καρδιαγγειακού επεισοδίου μετά από αρκετά χρόνια.

Ενδεικτικά, ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου καρδιαγγειακής αιτιολογίας ήταν επτά φορές μεγαλύτερος για μια μητέρα που είχε υψηλή αρτηριακή πίεση κατά την εγκυμοσύνη της και η οποία επίσης γέννησε πρόωρα. Γυναίκες με συνδυασμό υπέρτασης και προεκλαμψίας είχαν 5,6 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιοπάθειας, ενώ όσες κατά την εγκυμοσύνη τους είχαν υψηλό σάκχαρο στα ούρα τους (γλυκοζουρία), αντιμετώπιζαν τέσσερις φορές μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου καρδιαγγειακού θανάτου. Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η νούμερο 1 αιτία θανάτου στις ανεπτυγμένες χώρες.

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons