Αλκοόλ και υψηλή αρτηριακή πίεση

ygeia205.medium.jpg

Η υπέρταση αποτελεί ένα πρόβλημα υγείας που ταλαιπωρεί σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εμφανίζουν αυξημένα επίπεδα αρτηριακής πίεσης χωρίς να το γνωρίζουν.

Δεδομένου ότι πρόκειται για έναν από τους βασικότερους παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων, η έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπισή της είναι ιδιαίτερα σημαντική για την διατήρηση της υγείας.

Η κατανάλωση αλκοόλ είναι μια αγαπημένη για πολλούς συνήθεια, η οποία συνδέεται στενά με τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης. Μάλιστα, η ύπαρξη ερευνητικών δεδομένων που συνδέουν τη μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, και ειδικότερα κόκκινου κρασιού, με πιθανά οφέλη για τη λειτουργία της καρδιάς, συχνά παρερμηνεύεται, οδηγώντας σε υπερκατανάλωση αλκοόλ και επιβαρυντικά αποτελέσματα.

Στην πραγματικότητα, η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με υψηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, ενώ η συστηματική υπερκατανάλωση αλκοόλ αυξάνει κατά πολύ τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης. Από την άλλη, αν και η μέτρια πρόσληψη αλκοόλ φαίνεται να έχει ευεργετική δράση στο καρδιαγγειακό σύστημα, εν τούτοις δεν ενδείκνυται σε άτομα που δε συνηθίζουν να καταναλώνουν αλκοόλ να το ξεκινήσουν, με στόχο τον καλύτερο έλεγχο της αρτηριακής πίεσης.

Επιπλέον, ασθενείς που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση της υπέρτασης, θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο αλκοόλ, καθώς η αυξημένη κατανάλωσή του μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αποτελεσματικότητα των αντιυπερτασικών φαρμάκων.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η υπερκατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει και σε αυξημένη πρόσληψη θερμίδων και πιθανή ανεπιθύμητη αύξηση του σωματικού βάρους, η οποία με τη σειρά της, αποτελεί ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για την εμφάνιση υπέρτασης.

Συνεπώς, γυναίκες και άνδρες που παρουσιάζουν αυξημένα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και συνηθίζουν να καταναλώνουν αλκοόλ, θα πρέπει να φροντίζουν ώστε να μην υπερβαίνουν το 1 και 1-2 ποτά ανά ημέρα, αντίστοιχα.

Πηγή: neadiatrofis.gr


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons