Το ροχαλητό στα παιδιά ρίχνει τις επιδόσεις στο σχολείο

paidia.medium.jpg

Μέχρι χθες ήταν γνωστό πως η υπνική άπνοια είναι υπεύθυνη για την αύξηση των ατυχημάτων ενώ, μπορεί ακόμη και να επιφέρει εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή ανεπάρκεια ή αρρυθμία, υψηλή πίεση, διαβήτη, κατάθλιψη, μειωμένη απόδοση στην εργασία και φυσικά προβλήματα μνήμης.

Σήμερα μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Otago της Νέας Ζηλανδίας διαπιστώνει ότι τόσο το ροχαλητό όσο και η υπνική άπνοια επιδρούν αρνητικά στις σχολικές επιδόσεις των παιδιών. Οι επιστήμονες μελέτησαν αναλυτικά 16 έρευνες που έχουν γίνει σε 12 χώρες  με μέσο όρο 550 παιδιά η κάθε έρευνα. Οι ηλικίες των παιδιών ήταν από 5 έως 17 ετών.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο «Pediatrics» και σύμφωνα με αυτά, τα παιδιά που ροχάλιζαν ή είχαν υπνική άπνοια, είχαν κατά 12% χαμηλότερους βαθμούς από τα υπόλοιπα. Στα μαθήματα γλώσσας οι βαθμοί ήταν 12,3% χαμηλότεροι, στα μαθηματικά 13,1% και στα άλλα επιστημονικά μαθήματα 11,6%.

Από τα αποτελέσματα διαφάνηκε καθαρά ότι τα αναπνευστικά προβλήματα στον ύπνο συνδέονται άμεσα με τις κακές επιδόσεις στο σχολείο. Συγκεκριμένα τα παιδιά που παίρνουν πιο χαμηλούς βαθμούς είναι αυτά που ροχαλίζουν και αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα όταν κοιμούνται.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons