Η εξωφρενική αύξηση της τιμής φαρμάκου για το AIDS προκαλεί οργή

Martin-Shkreli.jpg

Όταν ένας επενδυτής – «κοράκι» εξαγοράζει τα δικαιώματα ενός φαρμάκου και ανεβάζει την τιμή του κατά 5.000% τότε αυτόματα γίνεται ένας από τους πιο μισητούς ανθρώπους στον κόσμο! Και όχι άδικα… Ο ιδιοκτήτης hedge fund, Martin Shkreli, αγόρασε τα δικαιώματα ενός φαρμάκου που χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, εδώ και δεκαετίες από όσους νοσούν από AIDS, ανέβασε την τιμή του από 13,50 δολάρια σε 750 δολάρια.

Η είδηση δημοσιεύτηκε αρχικά από τους New York Times και γρήγορα προκάλεσε αντιδράσεις σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Το φάρμακο ονομάζεται Daraprim και χρησιμοποιείται κυρίως ως θεραπευτική αγωγή σε βρέφη ή ενήλικες που έχουν αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, κυρίως σε όσους νοσούν από AIDS. Το φάρμακο αγοράστηκε τον Αύγουστο από την εταιρεία Turing, η οποία ανήκει στον 32χρονο Martin Shkreli. Το περιστατικό, μάλιστα, δεν το σχολίασαν μόνο οι χρήστες των social media, αλλά και η υποψήφια στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον.

Το Daraprim καταπολεμά την τοξοπλάσμωση, την δεύτερη πιο συνηθισμένη ασθένεια που μεταδίδεται μέσω της τροφής και μπορεί να προσβάλλει εύκολα ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως ασθενείς του AIDS, ή άτομα που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες και εγκύους.

Η Αμερικανική Εταιρεία Μολυσματικών Νόσων ζήτησε από την εταιρεία Turing να αναθεωρήσει την απόφασή της για την αύξηση της τιμής του φαρμάκου, με τον Shkreli να απαντά: «Το φάρμακο παραμένει φθηνό σε σχέση με αντίστοιχα του εμπορίου».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons