Καταπολεμήστε την μοναξιά με 4 tips

5iph56pb.jpg

Η μοναξιά είναι ένα πολύπλοκο συναίσθημα, και σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σικάγο για το πώς η μοναξιά επηρεάζει τον εγκέφαλο, είναι ένα συναίσθημα που μπορεί να οδηγήσει σε έναν ύπουλο κύκλο από συμπεριφορές που οδηγούν σε αρνητικά συναισθήματα.

Σύμφωνα με τον Δρ. John Cacioppo του παραπάνω πανεπιστημίου, ο οποίος μίλησε στην Wall Street Journal, οι άνθρωποι που νιώθουν κοινωνικά απομονωμένοι, είναι πιθανό να είναι πιο «επιρρεπείς σε απειλές». Αυτό θα μπορούσε να ερμηνευτεί, οτι είναι πιθανότερο να αντιδράσουν εχθρικά σε μια αθώα αλληλεπίδραση- και έτσι διαιωνίζεται η κοινωνική απομόνωση. Ο Cacioppo, λέει ότι μέσω μιας ψυχολογικής στρατηγικής που αποκαλεί «κοινωνική γνωστική επανεκπαίδευση», μπορεί να καταπολεμηθεί η μοναξιά.

Προκειμένου να βοηθήσει σε αυτό, προτείνει τέσσερα βήματα –όπως αυτά παρουσιάζονται στο βιβλίο του, «Loneliness: Human Nature and the Need for Social Connection».

Επεκτείνετε τον εαυτό σας: Έχετε ανάγκη από απλές, τακτικές ασκήσεις που θα σας παρέχουν «μικρές δόσεις θετικών συναισθημάτων που προέρχονται από θετικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις», κάτι που δεν πετυχαίνετε αν απομονωθείτε. Ξεκινήστε συμμετέχοντας σε απλές δραστηριότητες, όπως το να λάβετε μέρος σε κοινωνικές εκδηλώσεις,  κάνοντας ψιλοκουβέντα ή επεκτείνοντας την κοινωνική επαφή μέσω του εθελοντισμού.

Σχέδιο Δράσης: Συνειδητοποιώντας ότι μπορείτε να εξαλείψετε κάθε συναίσθημα κοινωνικής απομόνωσης με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, είναι ευκολότερο να προσεγγίσετε τον κόσμο. Επιλέξτε εκείνα στα οποία θέλετε να συμμετέχετε και βγαίνοντας έξω στο κοινωνικό περιβάλλον αυτό θα κάνει τη διαφορά.

Επιλογή: Επιλέξτε κοινωνικές δραστηριότητες που σας ενδιαφέρουν και εν γένει τους ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτές.  Είναι πιο εύκολες οι κοινωνικές επαφές με ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια γούστα.

Περιμένετε το καλύτερο: Αν επιλέξετε να ασχοληθείτε με μια κοινωνική δραστηριότητα αλλά περιμένετε ότι θα σας αγνοούν, τότε αυτό γυρίσει μπούμερανγκ. Από την άλλη πλευρά, αν αυτό που περιμένετε είναι θετικά συναισθήματα, τότε είναι πιο πιθανό να ενταχθείτε. Ο Cacioppo λέει, ότι αν ένας άνθρωπος φανεί αρνητικός μαζί σας, σκεφτείτε ότι ίσως περνάει απλά μια κακή ημέρα και μη βιαστείτε να αισθανθείτε παρείσακτοι.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons