Περισσότεροι από 37.000 ογκολογικοί ασθενείς στο Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών

asthenis.medium.jpg

Περισσότεροι από 37.000 ογκολογικοί ασθενείς έχουν καταχωριστεί στο πληροφοριακό σύστημα του Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών (ΕΑΝ), έως τις 31 Αυγούστου, μεταξύ των οποίων και 173 παιδιά, έφηβοι και νεαροί ενήλικες, ενώ 47 νοσοκομεία (δημόσια, στρατιωτικά και ιδιωτικά), συμμετέχουν στην ηλεκτρονική καταγραφή.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της συγχρηματοδοτούμενης πράξης για την ανάπτυξη του Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών από το ΕΣΠΑ, διοργανώνεται στις 29 Σεπτεμβρίου, απολογιστική ημερίδα, όπου θα παρουσιαστούν αναλυτικά όλα τα δεδομένα και θα αναδειχθεί ο ρόλος και η σημασία του ΕΑΝ στην καταγραφή των στοιχείων για τον καρκίνο. Έμφαση θα δοθεί στη διαδικασία συναίνεσης ,που στοχεύει στην αναβάθμιση και ευρύτερη αποδοχή της συλλογής στοιχείων για τις νεοπλασίες και, κατ” επέκταση, στην ανάδειξη της σημασίας μιας εθνικής πολιτικής για τον καρκίνο. Για το σκοπό αυτό, το ΕΑΝ ανοίγει τον διάλογο και καλεί σε διαβούλευση τους σημαντικότερους εμπλεκόμενους φορείς της χώρας: ιατρικές και επιστημονικές εταιρείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα αλλά και ενώσεις ασθενών που ασχολούνται με τις νεοπλασίες.

Αποστολή του Eθνικού Αρχείου Νεοπλασιών (ΕΑΝ) είναι η ανάπτυξη, λειτουργία και συνεχής βελτίωση του μηχανισμού για τη συστηματική καταγραφή των νέων περιπτώσεων νεοπλασιών πανελλαδικά, καθώς και η επεξεργασία και διάθεση των συλλεγέντων δεδομένων και των αντίστοιχων αποτελεσμάτων.

 


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons