Σε 24ωρη λειτουργία το Εθνικό Δίκτυο Υγείας της Μυτιλήνης

giatros-656x410.jpg

Ξεκινάει από σήμερα η καθημερινή 24ωρη λειτουργία του Πανελλήνιου Εθνικού Δικτύου Υγείας Μυτιλήνης μετά από προφορική εντολή του υπουργού Υγείας προς τη Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Στόχος είναι η ενίσχυση της Μονάδας Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης που αντιμετωπίζει τεράστιο φόρτο εργασίας λόγω των ροών προσφύγων και μεταναστών στη Λέσβο, οι οποίες και έχουν ξεπεράσει κάθε διαχειρίσιμο υγειονομικά όριο.

«Ως γνωστόν», λέει ο προϊστάμενος του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, γιατρός Δημοσθένης Χατζηγιάννης, «το τελευταίο έτος ήταν το πάγιο αίτημα των γιατρών της μονάδας μας η 24ωρη λειτουργία, ανεξάρτητα του μεταναστευτικού, γιατί έτσι έπρεπε να γίνει για την αδιάλειπτη πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της πόλης. Δύο υπουργοί Υγείας που μας επισκέφθηκαν, και ενώ διαπίστωναν αυτή την αναγκαιότητα, δεν πρόλαβαν να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους, λόγω εκλογών. Τώρα, μας πρόλαβαν οι εξελίξεις με το μεταναστευτικό και έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Δεν μπορούμε να κοιτάμε άπραγοι τους συναδέλφους μας του νοσοκομείου, να δίνουν μάχες νυχθημερόν με πολύωρες καθυστερήσεις στα Επείγοντα και εμείς στις 2 το μεσημέρι να σχολάμε».

Σημειώνεται ότι το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης είναι η πρώτη πανελλαδικά μονάδα που ξεκινάει το πολύ δύσκολο εγχείρημα.

«Ζητάμε τη στήριξη όλων των συμπολιτών και την κατανόησή τους για όποια προβλήματα προκύψουν στη αρχή. Σιγά-σιγά θα τα αντιμετωπίζουμε, κάθε αρχή και δύσκολη…» συμπληρώνει ο κ. Χατζηγιάννης και καταλήγει: «Ως υγειονομική μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας, καλύπτουμε κάθε ανθρώπινη ύπαρξη που ζητά τη βοήθειά μας. Ανεξάρτητα του αν είναι Έλληνας ή μετανάστης. Οι κραυγές του τύπου «θα γίνει το ΠΕΔΥ κέντρο μεταναστών» ή «θα πάθουμε χολέρα, φυματίωση, σταφυλόκοκκο», κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο, δεν έχουν θέση. Ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα να παίρνουμε τα μέτρα μας για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας που κινδυνεύει μόνο αν κυκλοφορούν ανάμεσά μας, ανέλεγκτα περιστατικά».


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *

Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons