Κουρουμπλής: Η Ελλάδα μπορεί σε 2-3 χρόνια να έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη

kouroumplis-656x410.jpg

«Τα τελευταία 15 χρόνια γιγαντώθηκε ο ιδιωτικός τομέας στην υγεία, διότι υπήρχε μία λογική να υποβαθμιστεί το εθνικό σύστημα υγείας», είπε ο πρώην υπ. Υγείας και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στην εκπομπή “ανοιχτά μικρόφωνα” του ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9.

«Αν συνεχίσουμε εμείς, μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, θα προσληφθούν 20.000 μόνιμο ιατρικό προσωπικό και επαγγελματίες υγείας, με χρήματα που θα βρεθούν στους προϋπολογισμούς», είπε ο κ.Κουρουμπλής, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι με την ενίσχυση του προσωπικού, τον διαγωνισμό για τα ασθενοφόρα και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στη διοίκηση των νοσοκομείων, «η Ελλάδα τα επόμενα 2-3 χρόνια θα έχει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγείας στην Ευρώπη».

«Η ελπίδα θέλει χρόνο, σε 6 μήνες δε μπορεί να κριθεί μία κυβέρνηση, οι αντίπαλοι μας δεν έκαναν τίποτε σε έξι χρόνια», είπε ο πρώην υπ. Υγείας, επαναλαμβάνοντας, ότι η χρέωση των πέντε ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία θα καταργηθεί και το έσοδο θα αναπληρωθεί από μέρος της επιστροφής των 139 εκ. ευρώ, που επιτεύχθηκε μετά από διαπραγμάτευση με τις φαρμακοβιομηχανίες.

«Το υπόλοιπο ποσό θα διατεθεί, για να μειωθεί η συμμετοχή των αδυνάτων στο φάρμακο, γιατί η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη, που πλούσιοι και φτωχοί πληρώνουμε την ίδια συμμετοχή και αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί”, είπε.

Ο κ.Κουρουμπλής ενέταξε την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ΕΣΥ και, όπως είπε, αναζητείται η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που βλέπει θετικά το θέμα και έχουν δοθεί οδηγίες στους ΥΠΕάρχες να βρεθεί ο χώρος.

«Έχουν εντοπισθεί 2-3 χώροι και θα ασχοληθούμε μετά τις εκλογές», είπε ενώ σε ό,τι αφορά στο φάρμακο, διαβεβαίωσε ότι στηρίζει την παραγωγή φαρμάκου στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ωστόσο, ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν φαρμακευτικές εταιρείες με 300 εκατομμύρια τζιρο και να δείχνουν ότι έχουν και ζημίες. «Πρέπει να πληρώσουν κι αυτοί», είπε.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons