Ένας επικίνδυνος ιός που περνά από μητέρα σε παιδί

pregnant-happy-grass-lg.medium.jpg

Χιλιάδες έγκυες γυναίκες περνούν χωρίς να το γνωρίζουν λοιμώξεις στα αγέννητα παιδιά τους, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές αναπηρίες, ακόμη και αποβολή, αναφέρουν επιστήμονες από την Αγγλία.

Πολλές γυναίκες κουβαλούν έναν ιό, χωρίς να το γνωρίζουν, τον οποίο κολλάνε από τα υπόλοιπα παιδιά τους είτε εξαιτίας του αλλάγματος της πάνας του, είτε όταν τρώνε από το πιάτο τους ή σκουπίζουν το στόμα τους.

Ο συγκεκριμένος ιός μπορεί να παραμένει αδρανής και απαρατήρητος στο σώμα μιας γυναίκας για πολλά χρόνια, ενώ θα πρέπει να μείνει έγκυος για να μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο έμβρυο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο University College London, περίπου 1.000 μωρά το χρόνο γεννιούνται με κυτταρομεγαλοϊό (CMV), ο οποίος οδηγεί σε αναπηρίες, όπως η απώλεια της ακοής, η εγκεφαλική παράλυση και η επιληψία.

Ο ιός μολύνει σχεδόν το 60% των Βρετανών σε κάποια στιγμή στη ζωή τους, όμως οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν επειδή δεν εμφανίζονται συμπτώματα, σημειώνει σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail. Ο κυτταρομεγαλοϊός μεταδίδεται μέσω των σωματικών υγρών. Οι έγκυες γυναίκες συνήθως κολλάνε από τα μικρά παιδιά, όταν αλλάζουν τις πάνες τους, τρώνε από το κουτάλι τους ή φιλάνε το πρόσωπό τους.

Ο καθηγητής Paul Griffiths από το University College London, ο οποίος ειδικεύεται στην ιολογία, σχολίασε σχετικά: «Ενώ ο CMV σπάνια δημιουργεί προβλήματα για ένα κατά τα άλλα υγιές παιδί ή ενήλικα, οι συνέπειες της μόλυνσης με τον ιό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι καταστροφικές για το αγέννητο παιδί».

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει ένας «μεγάλος όγκος διαθέσιμων αποδεικτικών στοιχείων που δείχνει ότι μπορεί να μειωθεί αποτελεσματικά ο κίνδυνος μετάδοσης με πολύ απλά βήματα».

Ο καθηγητής συμβουλεύει τις γυναίκες να παίρνουν βασικά μέτρα πρόληψης, για να αποφύγουν τη μετάδοση του ιού από μικρά παιδιά, όπως για παράδειγμα να μη χρησιμοποιούν τα ίδια κουτάλια/πηρούνια με τα παιδιά τους και να πλένουν πολύ καλά τα χέρια τους μετά το άλλαγμα της πάνας.

Ο ιός, ο οποίος ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον έρπητα, είναι μία από τις κύριες αιτίες κώφωσης σε μικρά παιδιά και επίσης οδηγεί σε αποβολή και θνησιγένεια.


πηγή:medicalnews.gr


Καλωσορίσατε στη σελίδα μας

ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Δήλωσε τώρα συμμετοχή για ένα
Δωρεάν μάθημα. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα.

Από όποιο μέρος της Ελλάδας και αν προέρχεστε έχετε ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στην εκπαίδευση με τους μαθητές που ζουν στη πρωτεύουσα ή σε μεγάλες πόλεις. Η απόσταση εκμηδενίζεται, ο καθηγητής είναι ακριβώς μπροστά σας, έχετε άμεση επικοινωνία μαζί του σε ένα live μάθημα!

Η μελέτη , η μεθοδικότητα και η επιμονή σας θα σας οδηγήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας

Δικός μας στόχος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν το μάθημα της βιολογίας, γιατί αυτός είναι ο πρωταρχικός λόγος που εξασφαλίζει την επιτυχία τους για υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές τους εξετάσεις. Το διάβασμα πρέπει να είναι αποδοτικό, για αυτό και η σωστή εκπαίδευση στοχεύει στο να μας μάθει πώς να μαθαίνουμε. Μέσα από αυτό το ταξίδι ο κάθε μαθητής ανακαλύπτει τον προσωπικό του τρόπο μελέτης, οπότε εκτός από αποδοτικό, το διάβασμα γίνεται και ευχάριστο!

Στόχος της διδακτέας ύλης που καθορίζει το Υπουργείο είναι η ευαισθητοποίηση και ο προβληματισμός των μαθητών όσον αφορά σύγχρονα θέματα που συνδέονται άμεσα με τη ζωή, την υγεία και το περιβάλλον τους. Η δομή των σχολικών βιβλίων βιολογίας βοηθά το μαθητή να ανακαλέσει ήδη υπάρχουσες γνώσεις, να συνδέσει την καθημερινή του ζωή με τις γνώσεις που αποκτά, αλλά και να ενδιαφερθεί για περαιτέρω μελέτη και να αποκτήσει μέθοδο επεξεργασίας διαφόρων θεμάτων.


Αφήστε τα στοιχεία σας για να επικοινωνήσουμε μαζί σας:

Ονοματεπώνυμο *

Email *
Τηλ. Επικοινωνίας *





Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons